ep entrada oficinacaixabank 20190401140003
EUROPA PRESS - Archivo
4,63€
  • -0,08€
  • -1,62%

Els accionistes de CaixaBank reben aquest dilluns una nova remuneració amb el pagament de 0,10 euros en efectiu per cadascun dels seus títols, corresponent al dividend complementari que l'entitat va aprovar amb càrrec als beneficis de l'exercici 2018.

L'import brut total del dividend, que té periodicitat semestral, és de 0,17 euros. El banc català ja va pagar 0,07 euros per acció en efectiu el passat 5 de novembre, mentre que la remuneració restant es completarà aquest dilluns.

El dividend a repartir per CaixaBank és l'equivalent al 51% del benefici net consolidat, en línia amb el pla estratègic 2015-2018. El grup bancari va obtenir uns guanys de 1.985 milions d'euros al tancament d'any, la qual cosa va representar un augment del 17,8% respecte a 2017, per la qual cosa el total acordat a distribuir serà de 1.012 milions d'euros.

L'últim dia de cotització de les accions del banc a partir del qual no hi ha dret a percebre el dividend va ser dijous passat 11 d'abril, sessió durant la qual va acabar amb una correcció del seu valor de l'1,05%, fins als 2,84 euros.

CaixaBank recorda als seus accionistes que la quantitat retinguda, en els supòsits en què procedeixi, ho serà de conformitat amb el que es disposa per la normativa fiscal aplicable a la data del venciment, sense perjudici, si escau, de les especialitats que poguessin ser aplicables per raó de la residència fiscal.

S'estima que la retenció fiscal és del 19%, per la qual cosa l'import net del dividend serà de 0,081 euros per cadascun dels títols.

CRITERIACAIXA REP 406 MILIONS

CriteriaCaixa, que compta amb una participació en CaixaBank del 40%, percebrà aquest dilluns una remuneració d'uns 239,25 milions d'euros bruts corresponents al dividend complementari amb càrrec a 2018.

L'import global a percebre, sumats els 167,5 milions d'euros bruts amb els quals el hòlding va ser retribuït pel primer dividend de 0,07 euros bruts per acció el mes de novembre passat, ascendeix a uns 406,7 milions d'euros.

CANVI D'ESTRATÈGIA: UN SOL PAGAMENT PER A 2019 I DE FINS A UN 60%

El passat 6 d'abril, CaixaBank va celebrar la seva junta d'accionistes a València, en la qual va analitzar l'entorn de l'entitat i les expectatives del pla estratègic que acaba de posar-se en marxa, al mateix temps que es van aprovar els diferents punts de l'ordre del dia, entre els quals es trobava el canvi de la seva política de dividends, proposta a principis del passat mes de febrer pel consell d'administració.

L'equip gestor del banc presidit per Jordi Gual va acordar canviar la seva estratègia de dividends per a l'exercici 2019 conforme a la qual la remuneració a l'accionista es realitzarà mitjançant el pagament d'un únic dividend en efectiu, en lloc de dos com fins ara.

Malgrat això, CaixaBank va reiterar la seva intenció de remunerar als seus accionistes distribuint un import en efectiu superior al d'exercicis anteriors, fixant l'import màxim amb càrrec a l'exercici 2019 al 60% del benefici net consolidat.

Mentre no concorrin circumstàncies "econòmiques, financeres, de negoci, reguladores o recomanacions del supervisor prudencial o de qualsevol altre tipus que justifiquin la modificació d'aquesta política", el banc està compromès a destinar més del 50% del seu resultat net consolidat a la remuneració en efectiu.

Noticias relacionadas

contador