brokerironia2
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 acaba la sessió d'aquest divendres amb guanys moderats en pujar un 0,43%, amb el qual aconsegueix recuperar el nivell dels 9.700 punts durant una sessió marcada per la forta pujada de DIA (+17,19%). En l'acumulat setmanal, en canvi, el selectiu es deixa un 1,3%.

La cadena de supermercats acaba amb una forta pujada durant una setmana molt negativa per al grup. Després de marcar un nou mínim històric, els títols de DIA es recuperen fins als 2,158 euros sense notícies concretes que justifiquin aquest últim rebot. Altres valors en verd, tot i que a molta distància de DIA, han estat Ferrovial (+2,57%) i ACS (+1,98%).

En vermell, el valor més baixista de la sessió ha estat IAG (-2,47%) després de presentar els seus resultats trimestrals. El grup d'aerolínies va guanyar 835 milions durant el primer semestre, un 24,8% més. En vermell, només quatre valors amb pèrdues inferiors al 0,2%.

Al Mercat Continu, també sessió d'importants pujades per Almirall (+7,62%) després d'anunciar la compra a Allergan de la seva cartera de dermatologia mèdica als Estats Units per un import en efectiu de 550 milions de dòlars.

REPUNT EN LA GUERRA COMERCIAL

L'última jornada d'aquesta setmana tanca amb un nou repunt en les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina. El país asiàtic ha anunciat nous aranzels a les importacions dels Estats Units per valor de 60.000 milions de dòlars.

A més, aquest divendres s'ha conegut l'informe d'ocupació del mes de juliol als Estats Units, que ha mostrat que el país va crear menys ocupació de l'esperat però la taxa d'atur va caure al 3,9%. Des dels Estats Units altra notícia ocupa les portades avui i és el fet que Apple hagi superat la barrera d'una capitalització borsària d'un bilió de dòlars. La companyia va pujar durant la passada sessió un 3%, i va tancar als 207,39 dòlars, després d'uns bons resultats.

Pel que fa a la resta, segueix 'cuejant' la decisió d'aquest dijous del Banc d'Anglaterra d'elevar els tipus d'interès fins al 0,75% des del 0,5% tot i la incertesa que hi ha al voltant del Brexit i el seu impacte sobre l'economia britànica.

D'altra banda, al calendari del dia segueixen figurant els resultats. Avui publiquen els seus comptes Credit Agricole i Royal Bank of Scotland, igual que Allianz.

ANÀLISI TÈCNICA

Tot i la caiguda setmanal que ha acumulat l'IBEX 35, José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, considera que "res ha canviat realment". En la seva opinió, l'única diferència és que divendres passat l'IBEX tancava relativament a prop de la part superior del triangle i aquesta tanca una mica més a prop de suports que de resistències. De moment, el mercat segueix esperant que el preu salti "per una banda o per una altra", és a dir, que perfori els 9.500 punts o salti per sobre dels 10.000.

"L'única cosa per on agafar-nos a molt curt termini és la possibilitat que els bancs continuïn rebotant durant les properes sessions/setmanes", opina Rodríguez. De fet, l'índex que engloba els bancs europeus, l'Euro Stoxx Banks (SX7E) presenta "una petita figura de volta d'implicacions alcistes, que és un calc de la que té Santander", explica l'expert. "I si finalment aquestes es compleixen, cal apostar per un moviment de recuperació de curt termini", afegeix, tot i que matisa que el veritable senyal de fortalesa en l'IBEX passa per polvoritzar els 10.000 punts.

Noticias relacionadas

contador