• A més, es reserva el dret d'introduir contramesures addicionals
xi-jinping-presidente-china
Johannes Eisele/AFP/Getty Images

La Xina gravarà amb nous aranzels "racionals i continguts" una sèrie de productes importats des dels EUA el valor dels quals arriba als 60.000 milions de dòlars (51.713 milions d'euros) en resposta a l'anunci nord-americà d'imposar un gravamen del 25% a productes xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars (172.426 milions d'euros) en comptes del 10% inicialment previst per la Casa Blanca, segons ha anunciat el Ministeri de Finances de la Xina.

"La taxa impositiva diferencial de la Xina és racional i continguda", ha indicat el portaveu ministerial que ha subratllat que la seva posada en marxa ha estat possible després d'escoltar totes les opinions i valorar acuradament el seu impacte, especialment el benestar de la gent i el manteniment de la cadena global de la indústria.

En aquest sentit, el Ministeri de Finances ha indicat que la data d'entrada en vigor d'aquestes dependrà de les accions per part dels EUA, subratllant que "la Xina es reserva el dret d'introduir contramesures addicionals".

"La Xina sempre creu que les consultes sobre la base del respecte mutu i la igualtat és la manera més efectiva de resoldre les disputes comercials. Qualsevol amenaça unilateral o xantatge només provocarà una intensificació dels conflictes i el dany als interessos de totes les parts", ha afegit el Ministeri en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador