rbs-supprimera-792-emplois-et-fermera-162-agences

Royal Bank of Scotland (RBS) ha comunicat aquest divendres que pagarà el seu primer dividend en 10 anys, alhora que ha publicat els seus resultats corresponents a la primera meitat de l'any.

  • 3,07£
  • 6,07%

L'entitat britànica ha assenyalat que té la intenció de pagar un dividend a compte de 2,0 penics per acció, el primer de RBS des del seu rescat finançat el 2008.

RBS ha comunicat que el seu benefici operatiu abans d'impostos va ascendir a les 1.830 milions de lliures durant el primer semestre, per sota de les 1.950 milions de lliures esterlines registrades durant el primer semestre de l'any passat.

La xifra de benefici operatiu inclou un càrrec de 801 milions de lliures esterlines per litigis, per cobrir l'acord de RBS amb el Departament de Justícia dels EUA sobre la venda de valors recolzats per hipoteques durant el període previ a la crisi financera de 2008. Això porta a una caiguda del 5,4% en el benefici net, fins a les 888 milions de lliures esterlines.

RBS va dir que el moment del pagament del seu dividend dependrà de la finalització de la liquidació de les seves multes amb els EUA, però amb el temps espera construir una política de pagament de dividends regulars del 40%. El prestador ha afegit que considera també distribucions especials, depenent de l'aprovació reguladora, tot i que no preveu cap pagament addicional fins al 2019.

El banc va informar d'una caiguda del 3,1% en els ingressos totals, que van ascendir a les 6.700 milions de lliures esterlines. El seu marge d'interès net va caure 3 punts bàsics, fins al 2,01%, enmig de la pressió de la competència.

Noticias relacionadas

contador