cbiag1 short1

El benefici net d'IAG durant el primer semestre de l'any va ascendir als 835 milions d'euros, xifra que suposa una millora del 24,8% respecte als 669 milions del mateix període de fa un any. Comptant "partides excepcionals", que sumen 573 milions, la companyia hauria guanyat durant el període 1.408 milions d'euros.

IAG

  • 2,07€
  • 0,39%

La companyia ha explicat que dins d'aquestes partides excepcionals hi ha el tancament dels plans de pensions NAPS i Barp de British Airways, que va donar lloc a una reducció excepcional del passiu per prestacions definides per valor de 872 milions d'euros i dels costos en efectiu associats per acords transitoris per valor de 192 milions d'euros. Aquests imports es presenten nets com a partida excepcional de 678 milions d'euros dins del compte de resultats. A més, el 2018 el grup va reconèixer també un càrrec excepcional de 58 milions d'euros relacionat principalment amb la continuació de les iniciatives de transformació de British Airways.

El benefici de les operacions d'IAG durant el semestre finalitzat el 30 de juny de 2018 va ser de 1.115 milions d'euros abans de partides excepcionals, una millora de 165 milions d'euros respecte a l'any anterior. British Airways va aconseguir un benefici de 868 milions d'euros abans de partides excepcionals (2017 reformulat: 740 milions d'euros); Iberia va aconseguir un benefici de 102 milions d'euros (2017 reformulat: 87 milions d'euros); Aer Lingus va aconseguir un benefici de 104 milions d'euros (2017 reformulat: 53 milions d'euros) i Vueling va registrar un pèrdua d’11 milions d'euros (2017 reformulat: pèrdua de 7 milions d'euros).

"Estem reportant novament resultats molt positius durant el segon trimestre, amb un benefici de les operacions de 835 milions d'euros abans de partides excepcionals, que superen els 790 milions d'euros registrats l'any anterior. Aquests resultats mostren un sòlid acompliment tant en ingressos com en costos unitaris. A tipus de canvi constants, els ingressos unitaris de passatge van créixer un 2,3%, mentre que els costos unitaris excloent-ne el combustible van baixar un 2,0%", ha assenyalat William Walsh, conseller delegat d'IAG.

"Desafortunadament, les vagues dels controladors de trànsit aeri francesos van continuar impactant les operacions de les nostres aerolínies i afectant els nostres clients. Vueling es va veure particularment afectada i va incórrer en un cost addicional d'incidències de 20 milions d'euros durant el trimestre. Aquestes vagues també estan tenint un impacte negatiu significatiu en l'economia i el turisme a Espanya", ha afegit.

IAG ha explicat que durant el segon trimestre estanc, l'impacte net en el benefici de les operacions per canvi de divises va ser desfavorable a 66 milions d'euros.

Els ingressos per passatge durant el trimestre van disminuir un 1,9% mentre que els costos unitaris excloent-ne el combustible van disminuir un 4,5% durant el trimestre.

Els costos unitaris de combustible al trimestre van augmentar un 6,7%.

El 30 de juny, l'efectiu es va situar als 8.146 milions, xifra que suposa un increment de 202 milions respecte al primer semestre de 2017, i el deute net ajustat/EBITDAR va millorar 0,3 punts, fins a 1,2 vegades, ha explicat el hòlding.

TRÀFIC DE JULIOL

IAG ha publicat també aquest divendres les xifres de trànsit de juliol. La demanda del grup per al mes de juliol, mesura en passatgers-quilòmetre transportats, va augmentar un 7,5%. El volum d'oferta, mesurat en nombre de seients-quilòmetre oferts, es va incrementar en un 5,7%.

Pel que fa a les perspectives de negoci, IAG ha assenyalat que, als nivells actuals del preu del combustible i tipus de canvi, encara espera que el seu benefici de les operacions el 2018 mostri un increment respecte a l'any anterior. "S'espera que tant els ingressos unitaris de passatge com els costos unitaris, excloent-ne el combustible, millorin a tipus de canvi constants", ha precisat la companyia.

Noticias relacionadas

contador