ep supermercado dia 20180710181701
Europa Press - Archivo

DIA vol tancar amb bon gust de boca una setmana que no ha estat en absolut positiva i durant la qual ha marcat nous mínims històrics als 1,875 euros. Sense notícies concretes que justifiquin el rebot d'aquesta última jornada (+17,2%), sí que és cert que hi ha diferents 'run-run' i informacions que podrien estar encoratjant aquesta pujada que té més pinta de moviment especulatiu que d'una altra cosa.

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

Una de les informacions que es publiquen aquest divendres és que Amazon està interessat a comprar DIA. Segons Okdiario, hi ha tensions al consell de la companyia i aquestes es deuen, apunta el mitjà, al fet que DIA està preparant la seva venda, amb dos potencials compradors, el magnat rus Mikhaïl Fridman i Amazon, amb el qual els directius de DIA fa mesos que estan parlant, sempre segons aquest mitjà.

El Confidencial publicava aquest dijous que Lild està consolidant el seu avanç i que està a punt de superar DIA. Mercadona es manté com a líder indiscutible del mercat, amb un 24,9% de quota de mercat, mentre que Lidl aconsegueix ja augmentar la seva presència fins al 4,9%. DIA, comentava el mitjà, segueix passant-ho malament per defensar la seva quota actual del 7,6%.

Bolsamanía informava aquesta setmana que, fa justament un any, la companyia de l'inversor rus Fridman, Letterone Investment Holdings, va comprar el 3% del capital de DIA després d'adquirir-ne el 18,7 milions d'accions quan aquestes cotitzaven als 5,70 euros. Posteriorment, va comprar un altre 12% addicional i va aconseguir-ne el 15%. A més, Letterone va arribar a un acord per a l'adquisició a termini d'altres 62,2 milions de títols, equivalents a un 10% del capital de la societat, xifra que permetrà a Fridman arribar al 25% del capital abans del 2 de novembre. De moment, abans d'aquesta compra, la inversió del magnat acumula una pèrdua de 300 milions d'euros en dotze mesos.

Després d'un any nefast en borsa (DIA és el pitjor valor de l'IBEX, amb caigudes properes al 60%), els últims resultats de la cadena de distribució (el seu benefici net es va desplomar un 90%) van confirmar els mals auguris. DIA va explicar, en presentar els comptes, que l’estan afectant la competència, les divises i fins i tot el temps. El seu conseller delegat, Ricardo Currás, va afirmar que estan treballant dur per millorar una situació que "no és acceptable".

Noticias relacionadas

contador