petroleo, canarias

L'Agència Internacional de l'Energia (EIA per les sigles en anglès) ha reduït, per segon mes consecutiu, la seva estimació de creixement de la demanda mundial de cru a causa de la intensificació de les preocupacions comercials i enmig dels temors d'una recessió mundial.

L'informe de l'agència ratifica el moment ple de dubtes que travessa el petroli, amb els dispars plantejaments pel que fa a l'oferta per part de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i dels Estats Units, i la preocupació creixent sobre la demanda, ja que els EUA i la Xina són els principals consumidors de petroli a nivell mundial.

Els experts adverteixen que, fins fa poc la gran preocupació era l'oferta i ara el que veritablement preocupa és la demanda i aquesta debilitat que va en augment.

"L'enfocament principal que crec que hauríem de considerar aquí és que, fins fa molt poc, els factors geopolítics relacionats amb l'Iran, Veneçuela, Líbia... eren els que eren a la ment de tothom. Ara, però, estem començant a veure que la confiança en la demanda està prenent el relleu i és el principal factor que condiciona l'estat actual del mercat del petroli", ha declarat aquest divendres Neil Atkinson, cap de la divisió d'indústria petroliera i mercats de l'EIA, a CNBC.

El petroli retrocedeix a aquestes hores al voltant d'un 0,4% després d'arrencar la jornada amb alces de gairebé mig punt percentual. El cru ha pujat a prop d'un 4% durant aquestes últimes dues sessions després de l'atac a dues petroliers al Mar d'Oman que ha intensificat les tensions entre els EUA i l'Iran.

Noticias relacionadas

contador