ep economia- bancoespana revisa900 millonesla bajadeuda publica2018la situa971 del pib
GOVERN - Archivo

El deute públic espanyol segueix tenint èxit entre els inversors. Aquest divendres l'interès del bo marca nous mínims i se situa per sota del 0,50% (0,40%) a la calor de les tensions geopolítiques que empenyen a refugiar-se en actius històricament més segurs com la renda fixa, especialment la del Vell Continent .

És destacable el fet que durant l'últim mes i mig el bo espanyol s'ha reduït a menys de la meitat el cost de finançament a deu anys. I és que cal recordar que, a finals d'abril, la rendibilitat del deute encara estava per sobre de l'1%.

El deute d'altres països europeus com França, Holanda, Portugal i, especialment, Alemanya, també estan rebent una renovada atenció per part del mercat. En el cas de l'alemanya, el bo a 10 anys ha marcat nous nivells històrics en situar-se al -0,256%.

Itàlia és una de les grans excepcions. A finals de maig, la prima de risc se situava per sobre dels 280 punts bàsics, a prop dels seus màxims anuals. En aquest moment, el diferencial entre el risc del país italià i l'espanyol era d'uns 200 punts bàsics.

Per la seva banda, el deute de les administracions públiques se situa al 98,7% del PIB després d'arribar a finals de març un saldo d'1,2 bilions d'euros, segons el Banc d'Espanya. Per a aquest càlcul s'ha utilitzat el PIB nominal acumulat dels últims quatre trimestres. La taxa de creixement del saldo de deute va ser del 3,3% en termes interanuals.

Noticias relacionadas

contador