broker681yd
11.100,80
  • -53,80
  • -0,48%

L'IBEX 35 s'ha deixat aquest dijous un 1,43% i els 9.100 punts, de manera que acumula sis jornades consecutives de caigudes i la seva pitjor ratxa des de novembre de 2017. En el portem de setmana es deixa al voltant d'un 3,5 % afectat (costat de la resta de mercats) pel canvi de ruta en les negociacions comercials entre els EUA-Xina. De fet, els retrocessos d'aquesta sessió s'han accentuat després de les últimes paraules de Donald Trump, que en un míting ha confirmat la seva intenció d'elevar els aranzels a la Xina aquest divendres. "La Xina ha trencat l'acord i ara ha de pagar per això", ha dit el president nord-americà ratificant així les paraules dels seus funcionaris a principis de setmana. La resta de places europees es deixen més de l'1% i Wall Street ha iniciat la jornada amb caigudes de més del punt percentual.

Així doncs, la jornada torna a estar marcada per la incertesa al voltant de les negociacions comercials entre les dues potències, les quals es reprenen aquest mateix dijous. Segons la majoria, resulta complicat que s'arribi a un acord aquesta setmana, especialment davant d'aquesta pujada prevista d'aranzels. No obstant això, hi ha qui creu que, precisament per aquesta amenaça, ambdues podrien tancar un pacte aquest mateix divendres.

"La incertesa respecte a l'acord comercial entre els EUA i la Xina segueix dominant els mercats mundials", reconeixen els experts de Danske Bank. "Encara que anteriorment pensàvem que hi havia una alta probabilitat de concloure les negociacions aquesta setmana, la incertesa ha augmentat", reconeixen aquests analistes.

L'IBEX ha afrontat aquesta situació allunyant-se del suport dels 9.200 punts i també del dels 9.100. Malgrat els descensos, els experts de Bolsamanía no descarten un rebot a curt perquè, "en teoria, ara es donen algunes condicions". Així destaquen els importants nivells de sobrevenda diaris que s'observen en l'oscil·lat de moment estocàstic. Així i tot, els dubtes pel que acabi fent Trump suposen una llosa molt important i un fre evident.

Afectats per la guerra aranzelària, Arcelor Mittal, Técnicas Reunidas (-4%) i Acerinox (-3,1%) han tornat a liderar els descensos.

SEGUEIXEN ELS RESULTATS

Els resultats empresarials continuen dominant l'actualitat de la jornada. ArcelorMittal ha comunicat una caiguda en el seu benefici del primer trimestre del 65% i ha caigut amb força en borsa (-6,3%). A més, FCC ha informat d'una millora del seu benefici del 43,9%, fins als 72.400.000. La companyia és notícia també per reprendre el pagament del dividend.

Demà serà el torn de Telefónica i IAG.

En un altre ordre de coses, es parla del bitcoin, que ha superat els 6.000 dòlars. La 'cripto' acumula una revaloració des de principis d'any de més del 50%, cosa que manté els inversors "completament enlluernats", segons Naeem Aslam, analista de Think Markets.

Pel que fa a altres aspectes de l'agenda d'aquest dijous, el Tresor espanyol ha col·locat 4.080 milions en bons i obligacions.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.com ha comentat que "en l'acumulat del mes de maig, caiem un 5% (Sell in may and go away?) I sisena sessió consecutiva de caigudes. Tècnicament hem perforat l'MM200 diària, en teoria suport. Cosa que ens reafirma el que un servidor diu que aquesta mitjana falla molt, genera nombrosos senyals falsos, tant a l'alça com a la baixa."

Dit això, "ja tenim el nostre selectiu al primer nivell d'ajust/retrocés del 38,2% de Fibonacci: els 9.100 punts. I per la inèrcia que està agafant el mercat i malgrat les extrema sobrevenda diària, no descartem que la correcció pugui tenir continuïtat cap al 50% d'ajust, als 8.850 punts. El 61,8% es correspon als 8.800 punts".

"Per sobre, pel costat de les resistències, la més important segueix sent en el buit baixista dels 9.410 punts. Buit que o molt canvien les coses aquest divendres o va a convertir-se en un buit baixista setmanal, cosa que sempre dona més contundència a la resistència en si. Males sensacions, ja que algun dels 'grans' estan perforant suports importants: Santander tanca el buit alcista dels 4,21 euros i Telefónica ha polvoritzat amb comoditat el suport dels 7,20 euros".

L'analista ha conclòs que "o molt canvien les coses o la nostra operadora, que demà es confessa davant el mercat, ha posat rumb cap al suport que li confereix el buit alcista de la sessió del 31 d'octubre, als 6,86 euros".

Noticias relacionadas

contador