parlamento europeo

El PSOE serà el partit més votat a Espanya en les eleccions europees del dia 26 de maig, amb entre el 29% i el 31% dels vots i aconseguirà entre 17 i 18 escons, segons l'enquesta publicada aquest dijous pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). També preveu l'entrada de Vox a l'Eurocambra.

El CIS dona al PP el segon lloc, amb un 18-20% dels vots i 11 o 12 escons. En tercer lloc l'enquesta treu gairebé un empat entre Ciutadans, amb el 14-16% de vots i 8 o 9 escons, i Unides Podem amb el 13-15% i 8 escons.

El sondeig preveu també l'entrada de Vox a l'Eurocambra amb entre el 7% i el 9% dels vots i 4 o 5 escons i que aconsegueix escó l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Quant a les eleccions autonòmiques, el PSOE guanyaria en totes les comunitats excepte Cantàbria, on el Partit Regionalista de Miguel Ángel Revilla conservaria el lideratge. Així, els socialistes consolidarien el seu avantatge sobre el PP en les pròximes eleccions del 26 de maig, en ser la força més votada a la majoria de les comunitats autònomes, incloent-hi algunes que governava el PP, com Madrid i Castella i Lleó.

Cal aclarir que aquesta enquesta del CIS està realitzada entre els dies 21 de març i 23 d'abril, és a dir, abans de les eleccions generals del passat 28 d'abril, de manera que no hi ha un 'efecte contagi' a l'esquerra ni 'penediment' de les dretes.

Noticias relacionadas

contador