lakshmi n mittal arcelormittal
ARCELORMITTAL
23,54€
  • -0,12€
  • -0,51%

ArcelorMittal va guanyar 414 milions de dòlars durant el primer trimestre de 2019 enfront dels 1.192 milions del mateix període de 2018 (-65%). La xifra de negoci del principal productor siderúrgic i miner a escala mundial, es va situar durant el període als 19.188 milions, en línia amb els 19.186 milions de l'any previ.

La companyia ha explicat la caiguda important en els resultats pels baixos preus de venda a causa de l'increment de les importacions a Europa i per l'augment del preu de les matèries primeres, especialment el mineral de ferro.

El resultat d'explotació va registrar un descens durant el primer trimestre de 2019 i es va situar als 769 milions de dòlars, enfront dels 1.569 milions de dòlars durant el primer trimestre del 2018.

L'EBITDA durant el primer trimestre de 2019 es va contraure un 34,2% (1.652 milions) respecte a l'EBITDA de 2.512 milions del primer trimestre de 2018. L'empresa ha precisat que aquesta variació reflecteix fonamentalment una "evolució desfavorable" del diferencial entre costos i preus.

Lakshmi N. Mittal, president del consell d'administració i CEO d'ArcelorMittal, ha declarat que aquests resultats "reflecteixen la difícil conjuntura a la qual s'ha vist confrontada nostra indústria durant els últims mesos, en què s'ha produït una contracció de la rendibilitat a causa de l'efecte combinat d'un augment dels costos de les matèries primeres, motivat per l'evolució de l'oferta al mercat al Brasil, i una contenció dels preus a causa de la desacceleració de l'activitat econòmica i de la continuada sobrecapacitat de producció d'acer a escala mundial. Seguim confrontats a la problemàtica derivada dels elevats nivells d'importacions, especialment a Europa, on les mesures de salvaguarda establertes per la Comissió Europea no han resultat plenament eficaços".

El president de la companyia ha explicat que, tot i que el context de consolidació dels preus a la Xina resulta en certa mesura encoratjador, no passa el mateix a Europa, on, per adaptar-se a les condicions actuals de mercat, han anunciat recentment retallades de producció de tres milions de tones en termes anualitzats en les seves plantes de productes plans.

"És important que es disposi d'un marc de competència en igualtat de condicions per abordar la problemàtica de la competència deslleial, i això inclou l'establiment d'un ajust en frontera de caràcter ambiental per assegurar que les importacions a Europa estiguin subjectes als mateixos costos vinculats a emissions de carboni que els productors a Europa", ha indicat Lakshmi N. Mittal.

La prioritat d'ArcelorMittal se centra ara en generar un flux de tresoreria lliure positiu i en aconseguir avanços "tangibles" en els esforços dirigits a seguir reforçant el balanç financer i a incrementar la remuneració als accionistes.

El deute brut el 31 de març de 2019 ascendia fins als 13.400 milions de dòlars, enfront dels 12.600 milions el 31 de desembre de 2018. L'endeutament net va augmentar i es va situar als 11.200 milions de dòlars el 31 de març de 2019, a causa de l'efecte de la comptabilització d'arrendaments segons el que disposa la norma NIIF 16.

Noticias relacionadas

contador