• Abertis ha baixat un 0,61% després de l'OPA llançada per Atlantia a 16,50 euros per acció
  • En el pla polític, ha estat notícia el triomf de Merkel a Renània del Nord-Westfàlia
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

L'IBEX 35 ha pujat un 0,56%, fins a 10.957,80 punts, recolzat en el bon comportament de grans valors com Banc Santander (+ 1,92%) i Repsol (+ 1,09%). Altres títols importants com Gas Natural Fenosa i BBVA (+ 0,69%) també han contribuït als guanys.

  • 11.074,60
  • -0,33%

En el cas de Gas Natural Fenosa (+ 2,48%), els analistes de Citi han elevat la seva valoració fins a 23 euros per acció i han destacat que suposa una bona oportunitat d'inversió. De manera similar, Goldman Sachs ha augmentat el preu objectiu de Técnicas Reunidas (+ 1,75%) fins als 41,90 euros per títol i ha reiterat el consell de 'compra'.

El protagonista negatiu ha tornat a ser Banc Popular, enmig de noves notícies negatives que el banc ha desmentit categòricament. L'entitat s'ha desplomat un 6,25% en aquesta jornada atípica, festiva a Madrid i en altres zones d'Espanya. Indra (-1,11%) i Bankinter (-0,64%) han seguit Popular com valors més baixistes de l'IBEX.

Després de les caigudes a les borses de la setmana passada, que en el cas de l'IBEX van ser d'una mica més del 2%, el dia també ha tingut molt present l'actualitat política. A Espanya, s'ha celebrat el debat entre els tres candidats a les primàries del PSOE que se celebren aquest diumenge: Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López.

A més, a Alemanya, el partit d'Angela Merkel (CDU) ha vençut a Rin del Nord-Westfàlia, propinant un dur cop psicològic al Partit Social Demòcrata (SPD), ja que és una zona on tradicionalment sempre guanyaven els socialistes.

"Aquest resultat en una regió tradicionalment governada pels socialistes incrementa la probabilitat d'una victòria de Merkel a les eleccions generals i, per tant, que continuï al capdavant del govern alemany, la qual cosa implica certa estabilitat política al país i a la regió de l'euro, cosa que és positiu de cara que els inversors es decantin per incrementar les seves posicions de risc als mercats", assenyalen els experts de Link Securities.

Aquest resultat ha animat els mercats de renda variable que anticipen un Govern continuista d'Angela Merkel. A més, el petroli puja ara un 2,4% (barril Brent: 52,08 dòlars) animat per la intenció de Rússia i l’Aràbia Saudita d'estendre les retallades de la producció petroliera.

Tot això, després d'un cap de setmana marcat per les amenaces cada vegada més grans a la ciberseguretat, després que més de 200.000 ordinadors en 150 països fossin víctimes d'un atac ransomware i per Corea del Nord que va realitzar la seva última prova balística amb un nou tipus de míssil.

ABERTIS, PROTAGONISTA EMPRESARIAL

Des del punt de vista empresarial, és notícia aquest dilluns Abertis (-0,06%. 16,435), ja que Atlantia ha anunciat una OPA sobre el 100% de la companyia a un preu de 16,50 euros per acció. La contraprestació pot consistir, alternativament, en efectiu i/o accions especials d'Atlantia, a elecció dels accionistes d'Abertis, fins a un màxim de 230.000.000 d'accions d'Abertis.

La contraprestació en efectiu de l'oferta consistirà en un total de 16,50 euros per acció. La contraprestació en accions especials d'Atlantia es determina d'acord amb una equació de bescanvi que preveu que, per cada acció d'Abertis que acudeixi a l'oferta, es lliurin 0,697 accions especials d'Atlantia.

ANÀLISI TÈCNICA

"Les pujades del nostre IBEX 35 aquest dilluns el deixen a les portes dels 11.000 punts. Si bé és cert que aquest nivell és només un número rodó, una xifra més psicològica que una altra cosa. L'únic 'però' en el molt curt termini és que seguim tenint el nostre índex en fase correctiva (o fase de reacció) i l'anàlisi romandria invariable tant si tenim l'IBEX 35 als 10.600 com als 11.200 punts", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Les pujades acumulades des del començament de l’any (17%) són tan importants que hauria de corregir el nostre índex molt per poder dir que alguna cosa ens comença a preocupar. La tendència no pot ser més alcista i a dia d'avui i cada vegada que assistim a una correcció del 2-3%, el preu acaba demostrant-nos que les cessions eren noves oportunitats d'entrada. Si volen la meva opinió torno amb el tretze: 'és tard per comprar però encara és aviat per vendre'"afegeix el nostre expert.

"Ens trobem davant d'un clar 'mantenir' llar, ja que no descartem que els preus, abans de corregir amb més violència de la qual ens té acostumats, es dirigeixin a la resistència de veritat que presenta en els màxims de 2015 als 11.885 punts. I per sota, per la banda dels suports, no hi ha un altre (de moment) que no sigui el buit alcista de la sessió del 24 d'abril als 10.377 punts", conclou Rodríguez.

Gràfico diari de l'IBEX 35

Noticias relacionadas

contador