• L'atac ha afectat, almenys, 200.000 usuaris en 150 països
hackers robo dinero

Les accions de les companyies de seguretat cibernètica estan pujant aquest dilluns en borsa després de l'atac global de 'ransomware' que es va viure divendres passat i que ha afectat 'telecos' (a Espanya sobretot a Telefónica), automobilístiques, hospitals, botigues i escoles arreu del món.

  • 4,14€
  • 1,17%

ISE, el fons referenciat a empreses de seguretat cibernètica que cotitza a la borsa de Londres i que inclou companyies com ara Cisco Systems i firmes com Fireeye i Symantec, puja un 0,9% a primera hora. Per la seva banda, les accions de la companyia de seguretat Sophos, que també han rebut una millora de preu objectiu per part de Deutsche Bank, pugen un 3,6% en aquests moments, segons Reuters.

Divendres passat, més de 150 països van patir un atac cibernètic que va provocar la interrupció de les operacions en companyies tan dispars com l'operadora espanyola Telefónica o l'automobilística francesa Renault.

L'agència policial europea, Europol, ha dit aquest dilluns que l'atac ha afectat, almenys, 200.000 usuaris en 150 països. L'agència francesa de seguretat cibernètica, ANSSI, ha advertit altres possibles atacs aviat.

Noticias relacionadas

contador