• Wall Street obre avui només fins mitja jornada i demà, festiu del 4 de juliol, romandrà tancat tot el dia
brokerironia
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

Les borses europees acaben aquest dimarts amb pujades després de l'acord entre Angela Merkel i el seu ministre de l'Interior sobre la immigració, un acord que evita la crisi política a Alemanya. L'IBEX ha liderat els guanys a les borses europees i tanca amb una alça de l’1,07%, fins als 9.660 punts.

Precisament, el risc d'aquesta crisi, juntament amb el triomf del candidat d'esquerres, Andrés Manuel López Obrador, a Mèxic, van ser dos factors determinants per explicar les caigudes a Europa d'aquest dilluns. Cal destacar que Wall Street va acabar la sessió amb moderats ascensos.

Wall Street obre avui només fins a mitja jornada i que demà, festiu del 4 de juliol, romandrà tancat tot el dia

Finalment, la cancellera alemanya i Seehofer van arribar a un pacte per construir centres de trànsit d'immigrants que permetrien a Alemanya enviar de tornada al seu punt d'arribada els sol·licitants d'asil a Europa.

"L'euro es va recuperar a última hora de dilluns ja que el risc polític a Alemanya va disminuir dràsticament. (...) Merkel ha demostrat un cop més la seva extraordinària capacitat per negociar tot i les dificultats", assenyala Jasper Lawler, expert de London Capital Group. "No obstant això, l'euro no ha avançat de manera convincent des de la zona d’1,1650", afegeix aquest analista, que ho atribueix a unes vendes al detall de maig de la Zona Euro que han crescut menys del que s'esperava (1,4% interanual, enfront de l’1,5% previst).

A més, avui s'ha conegut que l'atur a Espanya ha baixat en 89.968 persones el juny per novè mes consecutiu. A més, el Banc de la Reserva d'Austràlia ha mantingut els tipus a l'1,5% i ha afirmat que una política sense canvis és coherent amb el compliment de l'objectiu d'IPC al llarg del temps.

EMPRESES

Només tres valors en vermell a l'IBEX 35 aquest dimarts: Merlin Properties (-0,85%), Arcelor Mittal (-0,55%) i Acciona (-0,17%). En canvi, DIA ha liderat les pujades d'aquesta sessió amb una alça del 2,45%, similar a la de Mapfre (+2,22%), Telefónica (+2,18%) i Iberdrola (+2,08%).

També Banc Santander (+1,1%) ha estat notícia aquesta jornada, després de confirmar que Aegon serà el seu nou soci assegurador en lloc d'Allianz. Igualment cal destacar Banc Sabadell (+0,74%), que ha anunciat la venda d'una cartera de préstecs problemàtics 'Galerna' al fons d'inversió noruec Axactor.

Al Mercat Continu ha destacat Pescanova, que s'ha disparat un 13,7% enmig d'una forta volatilitat i sense una raó aparent. Per la seva banda, Sacyr ha caigut aquest dimarts un 2,13% després de conèixer una investigació en la seva filial Aplicacions Geopol per presumptes irregularitats en contractació d'aplicacions de trànsit a diversos ajuntaments.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, el rebot que va iniciar l'IBEX des dels mínims d'aquest dilluns està tenint continuïtat. En concret, l'expert es refereix als 9.430 punts, la qual sembla que podria ser la base (suport) d'un triangle (màxims decreixents i mínims creixents).

A més d'això, afegeix: "Els nivells de sobrevenda diaris llancen lectures extremes, cosa que en condicions normals hauria d'afavorir un rebot de cara a les properes sessions". Això sí, Rodríguez matisa que és important que "la base del triangle no es perfori a la baixa, si no volem començar a veure fantasmes una vegada més".

L'analista explica que hi ha nombrosos suports dins del rang comprès entre els 9.330 i els 9.430 punts: els 9.330 (mínims anuals), els 9.400 (mínims de maig) i els 9.430 punts (mínims d'ahir). "Mentre la base del triangle aguanti, no es pot descartar, fins i tot, una visita a la part alta, ara als 10.100 punts", conclou.

Noticias relacionadas

contador