ep grande-marlaskala escuelapolicia de avila 14-6-2018
EUROPA PRESS

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dimarts que "no hi ha cap raó per generar desconfiança" sobre la gestió que faran els Serveis Penitenciaris de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya dels líders independentistes que estan sent traslladats "sense cap incident" des de Madrid a presons d'aquesta comunitat.

En declaracions a la Cadena Ser, Grande-Marlaska ha evitat donar detalls sobre el trasllat i s’ha remès a la "professionalitat" de la UPROSE de la Guàrdia Civil, la unitat encarregada de la conducció fins a Catalunya de l'exvicepresident Oriol Junqueras i de cinc polítics catalans en presó provisional i a l'espera de judici al Tribunal Suprem.

El ministre ha assenyalat que la Guàrdia Civil s'encarrega del desplaçament "fins al centre penitenciari" de Catalunya i que des d’aquí els Mossos d'Esquadra es fan responsables de la "custòdia" dels encausats pel jutge Pablo Llarena.

"Vivim en un Estat de dret amb transferències realitzades fa temps. Com ens va a preocupar?", ha dit després de ser preguntat sobre els dubtes que generen que els presos catalans estiguin controlats per polítics obertament partidaris de la seva excarceració i crítics amb la investigació del Suprem. "Tinguem confiança en el conjunt de les administracions. No hi ha cap raó per generar desconfiança", ha emfatitzat Grande-Marlaska.

Institucions Penitenciàries va ordenar aquest dilluns a la tarda el trasllat a Catalunya d'Oriol Junqueras i els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa, l'expresident de l'ANC Jordi Sánchez, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Quan tinguin contestació del Suprem, faran el mateix amb els exconsellers Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Conselleria de Justícia de la Generalitat, de la qual depèn la gestió dels centres penitenciaris a Catalunya, va rebre aquest dilluns la comunicació oficial del trasllat per part del Govern central. Els polítics homes ingressaran a la presó de Lledoners a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), mentre que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa aniran a la presó de Puig de les Basses, a Figueres (Girona).

Noticias relacionadas

contador