ep banco santander 20171214084202
EUROPA PRESS

Banc Santander i la nova plataforma digital we.trade s'han realitzat les primeres operacions comercials en temps real amb cadena de blocs. Durant els últims dies, 10 empreses han realitzat set operacions comercials internacionals a través de diversos bancs en we.trade en cinc països.

  • 4,76€
  • -0,02%

Santander és un dels socis fundadors de we.trade, una aliança d'empreses propietat de nou grans bancs europeus que han desenvolupat una nova plataforma digital basada en la cadena de blocs amb l'objectiu de simplificar les operacions financeres de les empreses abordant el repte de gestionar, fer el seguiment i assegurar les operacions comercials nacionals i internacionals. Santander Espanya ja està tancant operacions comercials internacionals amb diverses empreses.

Hi ha molts bancs i empreses que busquen una manera més eficaç i econòmica d'operar internacionalment. La solució de we.trade, basada en la plataforma de cadena de blocs d'IBM amb tecnologia Hyperledger Fabric, ofereix als clients dels bancs una interfície senzilla que aprofita la innovació dels "smart contracts" (contractes intel·ligents) i obre la porta a noves oportunitats comercials.

Les empreses i pimes podran tancar comandes, establir les condicions de l'operació i accedir als serveis financers oferts a la plataforma amb total seguretat i confiança sabent que l'empresa de l'altre país és un client fiable i contrastat d'un banc soci de we.trade. La gestió es fa amb total traçabilitat i molt ràpidament. Les operacions poden incloure compromís de pagament bancari (nou producte), cosa que evita a les empreses qualsevol risc d'impagament, cosa que fins ara desanimava algunes empreses a internacionalitzar-se. Gràcies a aquest nou servei, podran fer negocis amb un major nombre d'empreses, tant d'importació com d'exportació, fet que impulsarà la seva internacionalització.

Roberto Mancone, director d'operacions de we.trade, ha dit: "we.trade és una plataforma basada en la cadena de blocs que fa operacions comercials en temps real. Aquestes operacions demostren que we.trade és una proposta sòlida i comercialment viable. Estem molt satisfets d'haver estat els primers del món en llançar una plataforma basada en la cadena de blocs que millora i simplifica l'experiència de client quan s'opera internacionalment. El següent pas serà aconseguir l'adhesió d'altres bancs i clients europeus i d'altres parts del món".

Mancone ha afegit: "Aquesta plataforma d'operacions és una gran fita per a tots els involucrats. we.trade no només ha creat una solució tècnica, sinó que també ha aconseguit establir una relació de col·laboració entre diversos bancs i ha incrementat la connectivitat de l'ecosistema d'operacions. Col·laboració en estat pur".

we.trade és una entitat fundada per Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Société Générale i UniCredit per abordar les necessitats dels seus clients i simplificar les operacions transfrontereres. El consorci ha aconseguit complir els requisits de procediments i govern intern de cada banc perquè aquesta innovació es converteixi en una realitat.

Fernando Lardiés, responsable de Networking Banking de Santander i representant de l'entitat al consell d'administració de we.trade, ha dit: "En Santander volem oferir els millors serveis i la millor tecnologia als nostres clients per donar-los suport en el seu creixement i internacionalització. we.trade és un excel·lent exemple de com Santander satisfà les necessitats dels clients mitjançant la innovació".

Aquesta primera implantació en el Grup ha estat portada a terme en Santander Espanya pels equips d'Innovació i Negoci Internacional, que han seleccionat i han acompanyat les empreses espanyoles durant les primeres operacions.

Parm Sangha, responsable de GBS Blockchain a IBM, ha dit: "we.trade ha demostrat el potencial de la tecnologia de cadena de blocs en un entorn empresarial en progressar aplicacions pilot durant operacions transfrontereres. Reunir un conjunt gran de bancs i demostrar com la tecnologia de cadena de blocs pot ajudar-los a guanyar en eficiència i oferir una major transparència en les operacions és un model revolucionari que podria remodelar el futur del finançament del comerç a tot el món".

we.trade ha fet les seves primeres operacions en temps real amb un grup reduït d'empreses. Durant els propers mesos, obrirà el servei a qualsevol empresa. Actualment, we.trade estarà disponible en 11 països europeus: Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Suècia i el Regne Unit. we.trade espera entrar en altres mercats europeus i ampliar la seva presència a la resta del món a mesura que s'hi uneixin més socis bancaris.

Noticias relacionadas

contador