petroleosubida2

El petroli avança aquest dimarts després que Líbia hagi declarat 'força major' sobre les seves exportacions de cru, un tecnicisme que el lliuraria de la responsabilitat contractual estipulada.

El barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,58% fins als 77,75 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als Estats Units (EUA), repunta un 0,96% fins als 74,65 dòlars.

El país ha declarat "força major" sobre les seves exportacions de cru i anticipa l'incompliment del seu subministrament

Segons els experts, l'anticipat descens de l'exportació de cru líbia s'està veient compensat per l'augment de producció de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

El passat mes de juny, l'OPEP va produir un total de 32.320.000 de barrils diaris, segons un sondeig de Reuters. És a dir, 320.000 barrils diaris més que al mes de maig.

Per la seva banda, la producció de l’'or negre' nord-americà s'ha elevat un 30% durant els últims dos anys fins als 10,9 milions de barrils diaris, cosa que compensa així parcialment la interrupció en el subministrament de països com la pròpia Líbia, l'Iran i Veneçuela.

"A curt termini, el nivell de producció de l'OPEP i les interrupcions en el subministrament de Líbia, Veneçuela i l'Iran són factors molt importants en el preu del cru", afirmen els analistes de Goldman Sachs.

Noticias relacionadas

contador