ep manuel manrique sacyr
EUROPA PRESS - Archivo

La Policia Nacional ha organitzat a primera hora d'aquest dimarts una operació anticorrupció mitjançant el registre de diversos ajuntaments en ciutats com Madrid i Barcelona. Els agents de la UDEF estarien buscant indicis sobre un possible cas de corrupció en l'adjudicació de concursos per situar radars en desenes d'ajuntaments de cap a cap del sòl espanyol.

  • 3,32€
  • 0,36%

Concretament, s'està duent a terme una investigació per dilucidar possibles tripijocs en la concessió d'aquests concursos a una filial de Sacyr (-1%), Aplicacions Gespol S.L., dedicada al desenvolupament informàtic d'aplicacions per a la Policia Municipal.

Els agents estan buscant indicis sobre el possible tripijoc en l'adjudicació de radars

Aquesta empresa, segons Anticorrupció, "hauria obtingut l'adjudicació de diversos contractes administratius vinculats principalment a la gestió policial a l'àmbit local."

Dins de l'operatiu es preveuen fins a 60 detencions, focalitzades en les principals ciutats afectades: Madrid, Barcelona, ​​Oviedo i Lleó. "Es preveu així mateix la pràctica de detencions que afectaran diverses autoritats i funcionaris dels municipis esmentats, així com la seva posada a disposició judicial amb la finalitat de decidir sobre la seva situació personal", ha assenyalat Anticorrupció. Fonts de la investigació subratllen que les detencions afecten càrrecs de PP, PSOE i Ciutadans.

Es calcula que el valor d'aquests tripijocs puja a milions d'euros i que el frau està perllongant des de fa diversos anys. Segons les informacions, els detinguts se'ls acusa de falsificació, suborn, malversació, prevaricació i delictes contra l'administració.

Noticias relacionadas

contador