brokersound680
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 s'ha deixat un 1,28% al tancament de la sessió, fins als 9.061 punts, arrossegat pel sector bancari, que ha caigut més d'un 2,4%. A més, els inversors temen que la treva comercial no arribi a bon port, després dels últims comentaris d'ahir a la nit de funcionaris dels EUA.

La resta de les principals places europees han seguit la tònica del selectiu espanyol i han tancat la jornada amb pèrdues (FTSE MIB: -1,31%; DAX: -1,13%; CAC: -0,82%; FTSE: -0,53%).

El Vell Continent, en vermell aquest dimarts -Àsia també ha retrocedit amb ganes aquesta matinada- després que funcionaris dels Estats Units expliquessin ahir de manera "confusa" el que s’havia acordat exactament durant la reunió entre Trump i Xi. El conseller de la Casa Blanca, Larry Kudlow, va dir que l'acord era "cosa d'ells", en referència a la Xina.

El parquet de Milà ha estat el més perjudicat d'aquesta sessió, després que l'Eurogrup s'hagi manifestat en la mateixa línia que la Comissió Europea (CE) sobre els pressupostos italians. L'organisme ha recomanat a Roma que els modifiqui. No obstant això, ha mantingut el to conciliador i ha apel·lat al diàleg entre les parts.

El ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, ha dit que els fonaments dels pressupostos no canviaran, però també ha afegit que "no estem apuntant a una col·lisió, no és el nostre interès". Per la seva banda, des de l’Eurogrup han estat curosos a l'hora d'expressar els seus dubtes sobre Itàlia i han evitat qualsevol menció a sancions financeres.

EMPRESES

A l'àmbit empresarial, DIA segueix vivint la seva particular muntanya russa i torna a acostar-se als mínims històrics de 0,62 euros que ja va aconseguir el passat 30 de novembre. Les accions no s'allunyen de la volatilitat i han cedit un 6,64% durant aquesta jornada, sense aparentment notícies que ho justifiquin, després de guanyar ahir gairebé un 2%.

Al costat vermell de la taula també s'ha situat Acerinox (-3,20%) com el segon valor del selectiu, afectada pels dubtes de la treva comercial entre els EUA i la Xina.

A més, BBVA ha estat la tercera companyia amb més perdudes de la sessió en caure un 3,17%. Al sector bancari, Sabadell i Bankia han perdut 2,98%; CaixaBank, un 2,84%; Bankinter, un 2,72%; i Santander, un 2,45%.

El millor valor de la sessió ha estat Red Eléctrica, amb un repunt del 2,68%. Per darrere s'han situat dues companyies d'energia: Enagás i Endesa, que han sumat un 1,74% i un 1,08%, respectivament.

PETROLI

Pel que fa al petroli, els seus preus segueixen 'escalfant' a l’empara del que passi dijous i també després d'aquest acord entre la Xina i els Estats Units. En concret, el barril de cru Brent, el de referència a Europa, suma un 0,65% al ​​tancament del mercat espanyol i es paga a 62,09 dòlars; mentre que el West Texas puja un 0,08%, fins als 52,99 dòlars.

"Les notícies de la treva comercial i les esperances d'una retallada de subministrament estan impulsant el cru", assenyala Jasper Lawler, analista de London Capital Group. En la seva opinió, els operadors estan "cada vegada més segurs" que Aràbia Saudita i Rússia aplicaran una retallada substancial de la producció en un intent de controlar l'excés d'oferta.

ANÀLISI TÈCNICA

"Poc ha durat l'alegria en l'IBEX 35 i a la resta d'Europa després de la treva entre la Xina i els EUA per la guerra comercial. Tot el que es va guanyar aquest dilluns s'ha perdut ja. I al final, el que ens està deixant l’IBEX és un intent fallit de superar (en tancaments) l’important resistència que tenia en l'últim màxim decreixent (els màxims de novembre), als 9.232 punts", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Ara la pregunta és si des d'aquí buscarem omplir (o qui sap si tancar) també el buit alcista dels 8.917 punts. I creuem els dits perquè no es perfori el suport dels 8.830 punts. Com sempre, els causants de la renovada debilitat està en les acereres (que ahir van rebotar amb força, però segueixen sent baixistes) i els bancs. Amb Santander i BBVA caient a prop del 3% poc més es pot fer", apunta.

"Petita em sembla la caiguda de l'IBEX aquest dimarts amb els forts retrocessos dels bancs. Pel que fa als grans índexs europeus aquests estan tractant d'omplir (que no tancar) el buit alcista de dilluns, que en el cas dels futurs del DAX i l'Euro Stoxx 50 es troben als 11.320 i als 3.179 punts, respectivament. Tancar els esmentats buits significaria anul·lar íntegrament el senyal de fortalesa d'aquest dilluns. Com si la treva entre la Xina i els Estats Units en la guerra comercial no s'hagués produït", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador