petroleo portada 1111

El petroli puja i estén els seus guanys aquest dimarts a l'espera que l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) es reuneixi aquest dijous per retallar el subministrament de cru.

El barril de West Texas, referència als EUA, repunta més d'un 1% fins als 53,54 dòlars. Per la seva banda, el de Brent, avança un altre 1% fins als 62,32 dòlars per barril.

Aquest dilluns, tots dos barrils van pujar amb força (+4%) impulsats per la treva comercial de 90 dies segellada entre els Estats Units i la Xina. Amb tot, aquest dijous es reuneix l'OPEP a Viena (Àustria) per definir la seva política de producció, a més de discutir la de Rússia, país no membre de l'organització, però especialment rellevant dins el circuit de l'or negre.

"Esperem que l'OPEP retalli la producció, tant ella com Rússia han rebaixar-la en 1,3 milions de barrils diaris per revertir el continu repunt dels inventaris", afirmen des de Goldman Sachs.

Unes projeccions que se sumen a les últimes declaracions del president iranià, Hassan Rouhani, que afirma que els EUA no evitarà que el seu país segueixi exportant cru: "Els EUA ha de saber que seguim venent el nostre petroli i no ens podran aturar". Les sancions dels EUA a l'Iran van entrar en vigor el passat mes de novembre amb exempcions a diversos països.

Noticias relacionadas

contador