ep ibex
EUROPA PRESS
11.072,50
  • -82,10
  • -0,74%

Tots els valors de l'IBEX han tancat en verd aquest dimecres, excepte Inditex, durant una nova jornada de guanys per al selectiu espanyol (+1,35%) i per a la resta de borses europees, impulsades per les últimes declaracions de Donald Trump sobre un possible acord comercial amb la Xina i a l'espera de la moció de censura que afronta aquesta mateixa tarda la primera ministra britànica Theresa May, que pot tenir profundes implicacions per a l'esdevenir del Brexit.

Inditex ha estat l'única notícia negativa que ha deixat l'IBEX aquest dimecres. S'ha deixat un 4,9%, però ha arribat a cedir més d'un 7% després de publicar uns resultats del tercer trimestre fiscal que han incomplert les previsions dels analistes. Entre febrer i octubre, Inditex va guanyar un 4% més, fins a 2.438 milions. Durant el tercer trimestre fiscal, el benefici va ser de 1.030 milions, lleugerament per sota del que s'esperava.

Els analistes destaquen com a element negatiu la desacceleració de les vendes, també de les comparables, que se situen per sota dels objectius donats per la companyia. No obstant això, Inditex ha reiterat les seves expectatives en vendes comparables i marge brut per al segon semestre, cosa que es valora favorablement.

Per la seva banda, DIA ha tornat a cotitzar després d'estar suspesa a principi del matí i s'ha disparat un 11,9% després d'anunciar que planteja una ampliació de 600 milions i la venda d'actius. La companyia ha arribat a un acord amb Morgan Stanley perquè aquesta operació quedi recolzada al 100% pel banc nord-americà. Així mateix, DIA ha confirmat que està estudiant la venda d'actius -Max Descompte i Clarel- com a part del seu pla per salvar-se del concurs de creditors.

Més enllà dels dos grans protagonistes de la jornada, CIE Automotive (+5,9%) i Santander (+3,4%) han seguit DIA com a valors més alcistes al tancament, mentre que AENA (+0,3%) i Técnicas Reunidas (+0,5%) han estat el segon i tercer més baixistes, tot i haver tancat en verd.

Al Mercat Continu, els protagonistes indiscutibles han estat Unicaja (+15,9%) i Liberbank (+13,9%), que s'han disparat després de confirmar que estan estudiant la seva fusió.

Als mercats europeus també han predominat els guanys (CAC 40 +2,3%, DAX 30 +1,6% i FTSE100 1,2%) i ha destacat la notícia que el govern d'Alemanya estudia com facilitar una fusió entre Commerzbank i Deutsche Bank, després de la qual, les accions d'aquest últim han tancat amb una pujada del 5,8%.

NOMÉS SIMPLES REBOTS

L'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez, ha valorat positivament el tancament de l'IBEX, tot i el mal rendiment d'Inditex "títol que després de conèixer els seus resultats aquest dimecres ens deixa una important resistència al buit baixista de l'obertura d'avui: els 26,33 euros", declara l'expert. "Dit això, em quedo amb el fet que el nostre índex sembla voler posar terra pel mig respecte al suport que tenim en els mínims anuals, els mínims d'octubre als 8.627 punts", afegeix Rodríguez.

L'analista rebaixa, però, els ànims: "Per poder creure que estem davant d'alguna cosa més que un simple rebot el preu hauria de saltar per sobre de la resistència dels 9.250-9.260 punts amb contundència. I mentre no ho faci no tindrem res, tan sols simples rebots dins d'una llarga fase correctiva".

TOTES LES MIRADES POSADES EN WESTMINSTER

Mentrestant, la lliura segueix 'tocada' (ha caigut un 2% aquesta setmana) davant tot el que està passant al Regne Unit. La primera ministra, Theresa May, afrontarà aquesta mateixa tarda la moció de censura al Parlament britànic impulsada pel grup del Partit Conservador, els 'tories'. La 'premier' ha assegurat que aquesta iniciativa posa en risc el país i que un nou líder no podrà renegociar l'acord del Brexit.

També és notícia avui Itàlia, ja que el primer ministre, Guiseppe Conte, es reuneix amb els representants de la Comissió Europea (CE) per tal d'arribar a un acord sobre els pressupostos. Després de les últimes 'prebendes' d'Emmanuel Macron al seu país, es preocupa per on pot sortir Itàlia.

Wall Street va finalitzar la passada sessió amb signe mixt i moviments moderats i en aquests moments cotitza amb pujades de més d'1%. A Àsia han dominat clarament les pujades, amb ascensos superiors al 2% al Nikkei. La Justícia de Canadà va deixar lliure, després de pagar una fiança de 7,5 milions de dòlars, la directora financera de Huawei, Meng Wanzhou. Això, després que els Estats Units demanés al tribunal de Vancouver que denegués la llibertat sota fiança. Tot això, enmig de les declaracions de Donald Trump, que es va mostrar optimista sobre la possibilitat de tancar un acord comercial amb la Xina.

Noticias relacionadas

contador