theresa may speech

La primera ministra, Theresa May, afrontarà una moció de censura al si del grup parlamentari del Partit Conservador, segons ha informat la cadena de radiotelevisió pública britànica BBC, una iniciativa que arribaria després que la cap de govern es veiés abocada a ajornar sense data la votació sobre el seu pacte del Brexit. La 'premier' ha comparegut davant els mitjans per criticar aquesta iniciativa que ha qualificat de "perjudicial per al país ja que només retardarà el Brexit".

Així mateix, ha descartat presentar la seva dimissió després del desafiament llançat per diputats del seu propi grup polític per apartar-la del poder. "Faré front de la moció amb tot el que tinc", ha dit des de Downing Street. A més, la 'premier' ha alertat dels riscos que comportaria un canvi d'aquest calibre en ple procés de sortida de la Unió Europea.

Així, ha dit estar "a punt per acabar la feina" i ha defensat que tot ho ha fet per l’"interès nacional", incloent-hi l'Acord de Retirada que està ara mateix sobre la taula. "No hi ha temps per dividir-nos", ha dit May, que ha advertit que un nou líder hauria d’ampliar o fins i tot paralitzar els temps del Brexit.

"Un canvi de lideratge al Partit Conservador posaria en risc el futur del país", ha subratllat May durant la seva al·locució davant els mitjans, en què ha advertit que, independentment de qui estigui al capdavant, "els fonaments de la negociació i l'aritmètica parlamentària" seguiran sent els mateixos.

LA MOCIÓ DE CENSURA

La votació es realitzarà entre les 18.00 i les 20.00 hores (una hora més a l'Espanya peninsular) i May necessitarà comptarà amb una majoria de vots a favor per poder continuar com a líder dels 'tories' i com a primera ministra.

Graham Brady, el president de la Comissió 1922 de la Cambra dels Comuns -el òrgan parlamentari que pot convocar una moció de censura interna al grup conservador-, ha assegurat que ja s'ha arribat al nombre de vots per convocar una moció de censura interna.

Després que diversos mitjans britànics informessin de la possible convocatòria de la moció de censura interna, tres ministres han mostrat en xarxes socials el seu suport a May en un moment especialment complicat per la tramitació final de l'acord del Brexit.

El ministre d'Afers Estrangers, Jeremy Hunt, ha deixat clar al seu compte de Twitter que donarà suport a Theresa May "aquesta nit", durant la moció de censura. "Recolzaré aquesta nit Theresa May. Ser primer ministre és el treball més difícil que es pot imaginar avui i l'últim que el país necessita és una llarga i nociva disputa al lideratge. El Brexit mai serà fàcil, però ella és la millor persona per garantir que realment ens n’anem de la Unió Europea el 29 de març", ha subratllat.

mejor persona para garantizar que realmente nos vamos de la Unión Europea el 29 de marzo", ha subrayado.

També ha donat suport a May el titular d'Interior, Sajid Javid. "L'última cosa que el nostre país necessita ara mateix és una elecció en el lideratge del Partit Conservador. Es veurà com equivocat i autoindulgent. La primera ministra té el meu ple suport i és la primera persona per garantir que deixem la Unió Europea el 29 de març", ha assenyalat.

La cap del govern britànic també ha sumat el suport del ministre de Govern Local, Habitatge i Comunitats, James Brokenshire. "El meu fort suport a Theresa May per continuar com a líder dels conservadors i com a primera ministra. Ara no és el moment per a aquesta distracció i per més incertesa. Hem de recolzar la primera ministra per l'interès del nostre país", ha recalcat.

NOU LÍDER

Tant Javid com Hunt figuren entre els noms que sonen amb més força com a substituts de la 'premier'. En concret, en cinquena i sisena posició, segons les dades de la casa d'apostes Ladbrokes. Ocupa el primer lloc un destacat Boris Johnson, que va ser ministre d'Exteriors de May i un dels seus més ferms opositors des que va abandonar el càrrec. Dominic Raab i Michael Gove estan també ben posicionats".

Noticias relacionadas

contador