chica-paseando-junto-cartel-libra
Reuters

La cotització de la lliura enfront del dòlar ha reaccionat amb lleugeres pujades a l'anunci que la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, afrontarà avui una moció de confiança al si del Partit Conservador. No obstant això, el pessimisme dels inversors és inqüestionable, després que la moneda s'hagi marcat mínims després mínims durant les últimes jornades, fins al seu nivell més baix de més de 20 mesos a prop dels 1,2450 dòlars.

La divisa britànica, que havia iniciat la sessió cotitzant als 1,2484 dòlars, s'enfortia fins als 1,2503 dòlars després de conèixer el qüestionament 'tory' del lideratge de Theresa May, després que la primera ministra es veiés abocada ajornar sense data la votació sobre el seu pacte del Brexit.

Diversos mitjans britànics han informat que ja hi ha prou diputats 'tories' per tirar endavant una moció de censura contra May en el si del grup parlamentari del Partit Conservador a la Cambra dels Comuns.

Graham Brady, el president de la Comissió 1922 de la Cambra dels Comuns -l’òrgan parlamentari que pot convocar una moció de censura interna al grup conservador-, ha assegurat que ja s'ha arribat al nombre de vots per convocar una moció de censura interna per disputar el lideratge de May.

Aquest desenvolupament dels esdeveniments és el clar exemple de la gran quantitat de riscos que envolten la lliura, segons Jameel Ahmad, analista d'FXTM. "Els inversors se centraran en els aspectes negatius d'un potencial desafiament de lideratge per Theresa May, combinat amb la creixent amenaça que el Regne Unit s'està acostant perillosament a un 'no-acord' pitjor encara, a un Brexit desordenat. Aquesta és la raó per la qual la lliura està destinada a caure encara més", afegeix aquest analista.

La moneda britànica està literalment "contra les cordes", segons l'analista de Markets.com, Neil Wilson, també contra l'euro. "La renovada debilitat de la lliura durant els últims dies l’estan acostant a importants nivells de resistència contra la moneda europea, com és la part superior del canal baixista pel qual s’està desplaçant el preu des de l'estiu de 2017: la zona dels aproximadament 0,90 lliures", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "I per sobre tenim una resistència de major calat encara en els màxims anuals, els que es van marcar l'agost als 0,9098 lliures per cada euro. És més, la superació de la part superior del canal deixa les portes obertes al fet que aquest pugui posar rumb als màxims de 2017 als 0,93065", afegeix l'expert.

Wilson creu que el cable, d'altra banda, tornarà als 1,2360 dòlars i després als 1,20 dòlars, mentre que a l'alça els guanys estan delimitats per ara.

Noticias relacionadas

contador