cb unicaja liberbank
1,15€
  • -0,01€
  • -0,43%

Liberbank i Unicaja es disparen aquest dimecres a borsa després de confirmar que estan estudiant una possible fusió, com ha avançat el diari Expansión. Ho han fet en sengles fets rellevants que han enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), coincidint amb l'obertura del mercat.

  • 0,28€
  • 1,72%

Segons ha publicat l'esmentat diari, les dues entitats financeres estan estudiant la seva possible fusió, treballant amb Mediobanca (Unicaja) i Deutsche Bank (Liberbank) per integrar-se i fent números perquè els comptes surtin, alguna cosa en el que els estan assessorant les auditores PwC i Deloitte. Si al final es produeix la fusió, això donaria lloc al sisè banc per actius d'Espanya, amb gairebé 96.000 milions d'euros, i estaria per sobre de Bankinter.

L'enrenou que ha provocat la notícia ha estat màxim, i ambdues entitats s'han vist obligades a comunicar a la CNMV l'estat de la situació. En concret, Unicaja ha assenyalat que "de manera regular analitza potencials oportunitats d'inversió o operacions corporatives que puguin resultar d'interès per a tots els seus accionistes", i en aquest sentit ha confirmat que manté "contactes preliminars" amb Liberbank, dels quals té coneixement el Consell d'Administració, en línia d'arribar a un potencial acord. Tot i això, assegura que encara no s'ha adoptat cap decisió sobre això.

Per la seva banda, Liberbank també ha remès un fet rellevant a la CNMV en què assenyala que, "en el marc de l'estudi habitual de possibles operacions estratègiques, confirma contactes amb Unicaja", també amb coneixement del Consell d'Administració, "per analitzar eventuals oportunitats entre les dues entitats", en relació a la possible fusió avançada per Expansión. "A causa del seu caràcter preliminar, no s'ha sotmès cap proposta concreta als òrgans de govern de Liberbank", remarca l'entitat presidida per Manuel Menéndez.

De moment sembla que es tracta de contactes preliminars, però la notícia ha provocat que els dos títols es disparin en borsa. Si les converses arriben a bon port i hi ha integració, l'entitat combinada controlaria el 4% de la quota de mercat. Segons Expansión, s'estima que una integració entre les dues afloraria unes sinergies de costos d'almenys 200 milions d'euros. És a dir, que suposaria un estalvi de més del 50% de la base de costos operatius de Liberbank. Entre tots dos bancs sumen 10.849 empleats i 1.866 oficines.

La integració permetria estalviar costos. Entre tots dos bancs sumen 10.849 empleats i 1.866 oficines

FUSIÓ PER ABSORCIÓ

La fórmula que més força ha agafat per dur a terme l'operació, si al final hi ha acord, és la de la fusió per absorció per part d'Unicaja. A més, atès que ambdues entitats cotitzen en borsa, concretament al Mercat Continu, això facilitaria la integració a través d'un bescanvi d'accions. Actualment Unicaja té un valor en borsa de 1.647 milions d'euros i Liberbank, de 1.183 milions.

Cal recordar que els supervisors han recomanat en més d'una ocasió major consolidació al sector financer per combatre l'escàs negoci creditici i davant els baixos tipus d'interès. Per això molts experts opinen que tant el Banc Central Europeu (BCE) com el Banc d'Espanya beneirien la fusió entre Liberbank i Unicaja si es confirmés.

Noticias relacionadas

contador