matteo salvini

Mentre el primer ministre italià, Guiseppe Conte, es reuneix aquest dimecres a Brussel·les amb els representants europeus per intentar arribar a un acord sobre els pressupostos, el viceprimer ministre italià i líder de la Lliga Nord, Matteo Salvini, està mirant 'més enllà'.

Segons informa el diari italià La Repubblica aquest dimecres, Salvini podria estar planejant el futur immediat més enllà de la crisi generada pels pressupostos i estaria estudiant eleccions per a principis de 2019.

Amb Salvini i el líder del Moviment 5 Estrelles, Luigi Di Maio, negant-se a acceptar un dèficit per 2019 inferior al 2,1%, la missió de Conte a Brussel·les és vista dins del govern italià com una "derrota segura", va dir La Repubblica, a la qual seguirà un procediment de dèficit excessiu per part de la Unió Europea (UE). Salvini podria treure rèdit de la crisi resultant d'aquesta situació i convocar eleccions sabent que les enquestes mostren que supera el Moviment 5 Estrelles com el partit més popular d'Itàlia.

Els bons italians van pujar després de conèixer aquesta notícia i la rendibilitat del 10 anys ha caigut 3 punts bàsics, al 3,09%.

Matteo Salvini, per la seva banda, ha negat les especulacions sobre possibles noves eleccions i ha dit que són "notícies falses", segons ha informat l'agència Ansa.

Guiseppe Conte viatja a Brussel·les a plantejar els 'nous' pressupostos just després que Emmanuel Macron hagi anunciat un paquet de mesures socials a França per frenar les anomenades 'armilles grogues'. Els experts creuen que aquesta decisió al país gal dona ales a Itàlia i les seves reclamacions. Pierre Moscovici ha avisat que vigilaran el dèficit de França després d'aquest anunci, però també ha recalcat que és erroni comparar Itàlia i França. "Les situacions són totalment diferents. La Comissió ha tingut Itàlia vigilada durant anys però mai a França", ha dit.

Noticias relacionadas

contador