• El BCE ha celebrat una reunió de política monetària durant la qual ha mantingut els tipus
  • Draghi camina cap a una retirada gradual dels estímuls per absència de pressió inflacionista
  • ACS s'ha disparat un 7,75% després que s'hagin anunciat converses per a una treva en l'OPA
cbdraghi6 short

L'IBEX 35 ha reaccionat de forma positiva ales paraules de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu. El selectiu ha pujat un 0,49% fins els 9.646 punts després del missatge de Draghi d'una retirada gradual dels estímuls per l'absència de pressió inflacionista. L'euro ha patit les paraules del president i es deixa un 0,7% en el seu canvi contra el dòlar.

  • 11.038,10
  • 0,09%

De tornada al selectiu, ACS s'ha disparat un 7,75% fins als 29,34 euros després que hagi anunciat una 'treva' amb Atlantia en la seva lluita per comprar Abertis. No obstant això, la concessionària ha patit una patacada del 4% i ha estat el fanalet vermell de la sessió. ACS i Atlantia estarien valorant llançar una OPA conjunta sobre la concessionària o qualsevol altra fórmula per després arribar a un acord sobre el repartiment dels actius de la companyia.

A la part alta de la taula, la companyia de Florentino Pérez ha estat acompanyada per Indra que ha pujat un 2,5% i per Telefónica, que ha avançat un 2,06%, tot i haver obert en negatiu. La companyia de telecomunicacions està considerant vendre les accions que posseeix en la seva filial Telefónica Deutschland.

D'altra banda, a la zona baixa de la taula, Abertis ha estat acompanyat per ArcelorMittal, que s'ha deixat un 1,34% i per Bankinter, amb una caiguda del 0,81%. Tots els pesos pesants del selectiu han pujat. A més de l'avenç important de Telefónica, Iberdrola també ha pujat un 1,27%; BBVA ha pujat un 0,33% i Banc Santander, un 0,2%. D'altra banda, Inditex s'ha mantingut als 23,95 euros, amb una lleugera pujada del 0,04%.

"SENSE PRESSIONS INFLACIONISTES"

El Banc Central Europeu ha modificat el seu discurs per descartar ja la possibilitat d'"ampliar el volum i/o durada" de les compres d'actius al mercat. Això sí, el president de l'entitat, Mario Draghi, també s'ha encarregat de deixar clar que res del que faci en el futur serà dràstic, sinó que les mesures contractives seran graduals. Sobretot, per l'absència de pressions inflacionistes.

Un discurs que han celebrat les borses europees amb pujades generalitzades. Així, el CAC 40 francès ha avançat un 1,4%; el DAX 30 alemany, un 1% i l'FTSE 100 de Londres, un 0,7%. No obstant això, l'euro no ha rebut tan bé la decisió de Draghi i cotitza amb caigudes del 0,73% en el seu canvi contra el dòlar, fins a les 1,2320 'bitllets verds'. D'altra banda, Wall Street cotitza amb suaus pujades, a l'espera que Donald Trump anunciï els seus polèmics aranzels a l'alumini i l'acer.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que "tot i les pujades d'aquest dijous la veritat és que els nostres veïns europeus ho han fet bastant millor que l'IBEX. Res de nou per l’altra banda, ja sabem de l'especial debilitat per la qual passa el nostre mercat". Des del punt de vista dels gràfics tenim un problema: les nombroses resistències que tenim des d'aquí fins als 9.900 punts. De fet, tenim una resistència a l'últim dels buits baixistes (9.738) i per sobre, tenim el buit dels 9.840 i els famosos 9.900-9.940 punts.

Com es pot observar, són moltes les resistències que hem de mirar de deixar enrere per poder apropar-nos a la primera realment important (9.900). Dit això, si només em fixo en els tres grans índexs europeus (DAX, Euro Stoxx 50 i CAC 40) diria que aquests han respectat suports i semblen voler posar la directa cap als nivells homòlegs als 9.900 de l'IBEX. No obstant això el nostre índex, de moment, està en una altra cosa. "En general l'aspecte sembla estar millorant a poc a poc en els índexs europeus. Una altra cosa és que l'IBEX sigui capaç d'imitar-los", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador