• Els Estats Units situa fermament la seva producció de cru per sobre de l'Aràbia Saudita
cbinventariospetroleo short

El cru troba estabilitat aquest dijous després de la seva caiguda durant la sessió anterior a causa de la producció rècord de barrils nord-americans i el conseqüent augment de l'inventari.

Els futurs del Brent, la referència del cru a Europa, van arribar als 64,49 dòlars per barril, 15 centaus per sobre del seu valor anterior, després de caure un 2% durant la sessió anterior. Per la seva banda, el barril del West Texas, la referència als Estats Units, va arribar als 61,29 dòlars per barril, fins a 14 centaus per sobre del seu valor previ, recuperant d'una altra caiguda del 2% que arrossegava del dia anterior.

La producció del cru nord-americà va arribar als 2,4 milions de barrils setmanals enfront dels 2,7 pronosticats

"Els preus del petroli es van recuperar immediatament després de la publicació setmanal de les dades de l'inventari per part de l'Administració d'Informació Energètica, que van ser millor del que s'esperava", va afirmar Fawad Razaqzada, analista de mercat de la corredoria de futurs Forex.com en declaracions recollides per 'Reuters'.

Concretament, la producció del petroli nord-americà va arribar als 2,4 milions de barrils aquesta setmana, davant els 2,7 pronosticats inicialment pels analistes. Tot i això, el cru continua sota la pressió de la tendència estacional cap a l'augment de l'inventari.

"El cru està sota la pressió de la creixent producció nord-americana que va assolir un nou màxim la setmana passada, ara fermament per sobre del nivell de la producció de l'Aràbia Saudita", ha apuntat William O'Loughlin, analista d'inversions de Rivkin Securities.

Noticias relacionadas

contador