• El Hang Seng remunta un 1,47% i el Nikkei, un 0,54%
cbasia short1

Les borses asiàtiques han remuntat el seu recent declivi, contagiant-se de la tornada de l'estabilitat a les borses europees i Wall Street. La calma ha tornat als mercats, després que hagin digerit la dimissió del principal conseller econòmic de Donald Trump, Gary Cohn.

  • 24,06€
  • -1,11%

Encara que impera la cautela davant la possibilitat d'una guerra comercial entre els EUA i la resta del món, l'anunci que el president nord-americà imposarà exempcions a Mèxic, Canadà i altres països en els aranzels a les importacions d'acer i alumini han tornat a alimentar la sensació que el republicà ‘faroleja’. Aquest fet, sumat a la publicació de diverses dades positives a la Xina, al Japó i a Austràlia, ha aixecat l'ànim dels inversors.

El Nikkei tanca la sessió amb una pujada d'un 0,54%, després que el ien hagi retrocedit fins a les 106,40 unitats contra el dòlar. A més, el creixement econòmic de la tercera potència mundial s'ha revisat a l'alça, després que el PIB del quart trimestre de l'any passat s'ha disparat un 1,6%, des del 0,5% esperat.

A la Xina continental les exportacions denominades en dòlars han pujat un 44,5% en termes anuals, el seu major nivell en tres anys, cosa que suggereix que el seu creixement econòmic segueix sent estable fins i tot quan les relacions comercials amb els Estats Units es deterioren ràpidament. Les importacions, per la seva banda, han crescut un 6,3%. Les borses de Xangai i Shenzhen s'han disparat un 0,54% i un 1,3%, respectivament.

El Kospi sud-coreà avança 1,30%, Tailàndia ho fa un 0,38% i Malàisia, un 0,14%, mentre Singapur ho fa un 0,75% i Bombai, un 0,46%.

Al Pacífic, l’ASX200 australià puja un 0,69%, després que la balança comercial del país mostra un superàvit superior al que s'esperava al gener. I l'índex de referència de Nova Zelanda s'incrementa un 0,90%.

Noticias relacionadas

contador