cb china dr1
38.229,11
  • 155,13
  • 0,41%

Pèrdues d'un 0,3% i un 0,7% en els compostos de Xangai i Shenzhen després que el gegant asiàtic hagi publicat les seves dades d'activitat manufacturera del mes d'octubre. Segons ha reportat el PMI, la indústria estén la seva contracció per sisè mes consecutiu, amb un resultat de 49,3, una caiguda de 0,5 dècimes respecte al setembre, quan va ser del 49,8.

La dada també és pitjor de l'esperada pel consens d'analistes, que havia previst que l'activitat manufacturera es mantingués sense canvis. Les marginals caigudes dels parquets de la segona potència mundial tenen el seu ressò a les borses del Pacífic, amb Austràlia que es deixa un 0,4% i Nova Zelanda que tanca plana.

En verd acaben Hong Kong, amb una pujada de gairebé l'1%, el Kospi sud-coreà, que avança un 0,4%, aproximadament el mateix que el Nikkei nipó. En el Sud-est asiàtic, els principals índexs acaben amb guanys.

Al terreny de la guerra comercial, les converses entre la Xina i els EUA segueixen en marxa, tot i que hi ha dubtes sobre on es trobaran els presidents Donald Trump i Xi Jinping. S'esperava que es reunissin a la cimera de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic a Xile el mes que ve, per discutir un possible acord comercial de "fase u", però aquesta reunió va ser cancel·lada sobtadament a causa dels disturbis interns.

"Les delegacions comercials xineses i nord-americanes romanen en estreta comunicació, (i) en aquest moment hi ha un progrés suau en les negociacions", va dir el ministeri de comerç en una publicació, segons la traducció del text xinès de CNBC.

Noticias relacionadas

contador