china eeuu

Bones notícies en el marc de la guerra comercial que arriben de dues declaracions emeses des d'ambdós costats del conflicte que apunten a la bona marxa de les negociacions.

Encara que la Xina ahir anunciés que sospesa imposar sancions als EUA de 2.400 milions de dòlars com a represàlia per incompliment d'una decisió de l'OMC, el viceministre de Relacions Exteriors de la Xina, Li Yucheng, ha dit dimarts que s'està avançant en les converses. I ha afegit que es podrien trobar solucions a la seva disputa comercial si es manté el respecte mutu.

D'altra banda, l'assessor econòmic principal del president nord-americà Donald Trump, Larry Kudlow, li va dir a Fox Business Monday que hi ha la possibilitat que les pujades aranzelàries planejades per als productes xinesos al desembre s'aturin si les converses comercials avancen. El president Donald Trump va dir dilluns que "l'acord amb la Xina va molt bé. Han d'arribar a un acord, perquè la seva cadena de subministrament s'està anant per les canonades".

"A diferència de les converses comercials anteriors, on les expectatives es van centrar en l'opinió que alguna cosa és millor que res, aquest cop sembla haver-hi un full de ruta tangible i viable que està recolzada per la confirmació oficial que els EUA i la Xina estaven a la mateixa pàgina sobre la intenció de treballar cap a la Fase 1 d'un "acord "a mitjans de novembre", va escriure Stephen Innes, estrateg de mercat d'Àsia Pacífic per AxiTrader, en una nota. "I el fet que la Fase 2 fins i tot s'està discutint en aquest moment, que conté 'carn real' segons el secretari de Comerç dels Estats Units, suggereix que tant els Estats Units com la Xina finalment van poder haver trobat un pont que no està massa lluny".

Noticias relacionadas

contador