punos china eeuu portada

La demanda del president dels Estats Units, Donald Trump, que Pequín es comprometi a realitzar grans compres de productes agrícoles nord-americans s'ha convertit en un important punt de conflicte a les converses per posar fi a la guerra comercial entre la Xina i els EUA, segons diverses persones informades sobre les negociacions que recull la CNBC.

Trump ha dit públicament que la Xina podria comprar fins als 50.000 milions en productes agrícoles nord-americans, més del doble de la quantitat anual que va adquirir l'any anterior al fet que comencés la guerra comercial.

Els funcionaris nord-americans continuen pressionant sobre aquest punt en les converses, mentre que Pequín es resisteix a comprometre's amb una gran xifra i un marc de temps específic. Als compradors xinesos els agradaria tenir la prerrogativa de comprar segons les condicions del mercat. "La Xina no vol comprar molts productes innecessaris o comprar una cosa en un moment en què no té demanda", va explicar un funcionari d'una empresa estatal xinesa a la cadena de notícies.

L'excés d'oferta de productes agrícoles a la Xina afectaria realment els preus locals, va dir, "i trencaria l'equilibri entre l'oferta i la demanda".

Noticias relacionadas

contador