• El selectiu espanyol segueix intentant avançar cap a la primera resistència clau dels 9.900 punts
  • Inditex serà protagonista aquest dimecres en presentar els seus resultats
eurodolarparidad

L'IBEX 35 ha perdut aquest dimarts el nivell dels 9.700 punts que va aconseguir superar durant la sessió d'ahir. El selectiu ha perdut un 0,37% fins als 9.691 punts. L'índex s'ha vist empès al llarg de la sessió pels descensos de Telefónica, que han impedit l'índex acabar en positiu.

  • 11.075,40
  • 1,70%

La 'teleco' presidida per Álvarez-Pallete, tot i que cotitza ja 'en ferm' per sobre dels 8 euros, ha perdut durant aquesta sessió un 1,77%, fins als 8,04 euros per acció. Cal recordar que aquest dilluns va comunicar que invertirà 6.585 milions d'euros al Brasil entre 2018 i 2020. El president de Telefónica Brasil, Eduardo Navarro, va destacar la "sòlida posició" de la marca Vivo al mercat brasiler, on lidera el mercat de telefònica mòbil d'alt valor.

Una altra de les 'blue chips' (o 'pesos pesants') que també ha destacat aquesta jornada és Inditex, que demà dimecres presentarà els seus resultats relatius al seu últim exercici fiscal. La companyia ha baixat un 0,21%, fins a 24,26 euros per acció. Les xifres de la gallega han aixecat molta expectació després que Inditex es desplomés el passat 23 de febrer després d’anticipar als analistes que els resultats estarien per sota del que s'esperava.

No obstant això, el 'fanalet vermell' de la sessió ha estat la cadena de supermercats DIA (-2,53%), seguida de Mediaset (-2,02%), que aquest dimarts ha patit una retallada en la recomanació dels experts de JP Morgan fins a 'infraponderar', i Siemens Gamesa (-1,78%).

En canvi, els valors més alcistes han estat Arcelor Mittal (+1,20%), Técnicas Reunidas (+0,73%), i Inmobiliaria Colonial (+0,67%).

ABERTIS ACABA PLA

Cal esmentar també que la concessionària Abertis ha acabat completament plana la sessió, de la mateixa manera que Acciona, després d'haver aprovat durant la seva Junta General d'Accionistes l'autorització al seu Consell d'Administració per vendre la participació del 57,05% en Hispasat a Red Eléctrica Corporación.

Una decisió que aplana el camí als seus dos pretendents, la italiana Atlantia i l'espanyola ACS (-0,68%) per quedar-se amb el control del grup de concessions de manera conjunta.

INFLACIÓ, PROTAGONISTA MACROECONÒMICA

La inflació ha tornat a escena aquest dimarts de la mà de l'IPC de febrer de Estats Units, que ha pujat un 2,2% enfront del 2,1% anterior i de l'estimació del 2,2%.

Així mateix, s'ha conegut la dada de la inflació de febrer a Espanya. Va pujar un 0,1% en relació amb el primer mes de l'any, fins a l’1,1%, segons les dades definitives publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

ALTRES BORSES

Finalment, cal destacar que Wall Street va tancar aquest dilluns amb moviments moderats i signe mixt (Dow Jones: -0,62%; S&P: -0,13%; Nasdaq: +0,36%) tot i que al tancament del mercat espanyol mostrava signe mixt, amb l'índex tecnològic perdent els seus màxims de la jornada passada.

Cal destacar que al Japó (Nikkei: +0,66%) el primer ministre, Shinzo Abe, s'enfronta amb fortes pressions a causa de sospites d'encobriment d'un escàndol de corrupció que ha assetjat el Govern durant més d'un any, informa Reuters.

ANÀLISI TÈCNICA

"No ens enganyem, no té res a veure el moviment de l'IBEX durant les primeres hores de negociació amb el tancament", assegura José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "L’espelma que hem deixat al tancament és tot menys alcista", afegeix.

"Així, el rebot que l'ha portat a marcar un màxim durant la sessió als 9.811 punts només ha servit per omplir parcialment el buit baixista de la sessió de l'u de març i poc més. Ni tan sols serveix per tancar el de la sessió del dia dos als 9.740 punts, buit que es va emplenar aquest dilluns en la seva totalitat però en realitat no es va tancar", assegura l'expert.

En la seva opinió, "el perill de la sessió d’'anada i tornada' d'avui, lluny de superar la resistència dels 9.940 punts, deixa les portes obertes a una tornada al suport dels 9.500 punts i per sota dels 9.250. En qualsevol cas i com dèiem aquest matí qualsevol mínim indici de recuperació real en el nostre índex passa per ser capaç de superar la important resistència dels 9.940 punts".

"I mentrestant tota recuperació dels preus encaixarà a la perfecció dins del típic rebot fruit de la sobrevenda. I demà, dimecres, estarem atents, especialment, als resultats d'Inditex abans de l'obertura del mercat", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador