ep pomes peres prunes pressecs fruita supermercat consum ipc
Pomes, peres, prunes, préssecs, fruita, supermercat, consum, IPCEUROPA PRESS - Archivo

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va augmentar dues dècimes el mes de febrer respecte el gener, i la taxa interanual va escalar cinc dècimes, fins a l'1,4%, segons dades fetes públiques aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació va augmentar un 0,1% al febrer en relació amb el mes anterior i va elevar la seva taxa interanual cinc dècimes, fins a l'1,1%.

Catalunya és juntament amb les Illes Canàries la comunitat amb una taxa interanual més alta, totes dues amb un 1,4%, mentre que en l'extrem oposat se situa Ceuta, amb un 0,3%.

A Catalunya, els preus que més han baixat han estat els del vestit i el calçat, amb un decrement del 2,3%, seguits pels del transport (-0,6%) i els de la medicina (-0,2%). Per contra, han augmentat especialment els preus de les comunicacions, amb un repunt de l'1,9%, i els de l'oci i la cultura, amb una pujada de l'1,5%.

Per províncies, Girona i Tarragona han experimentat repunts de la inflació de tres dècimes el febrer, mentre que la pujada ha estat de dues dècimes a Barcelona i Lleida.

Pel que fa a la taxa interanual, Barcelona i Girona presenten els valors més alts, totes dues amb un 1,4%, seguides de Lleida (1,2%) i Tarragona (1,1%).

Noticias relacionadas

contador