• Per Atresmedia, manté la seva recomanació en 'neutral'
ep fotos mediaset
EUROPA PRESS

Els experts de JP Morgan repassen aquest dimarts el sector de mitjans de comunicació europeus i, com a resultat, retallen la seva recomanació sobre la cadena francesa M6 i sobre Mediaset fins a 'infraponderar' (de 'neutral') a causa del seu "recent acompliment superior" a la resta. Per a la cadena alemanya Pro7, mantenen el consell de 'sobreponderar'. "Segueix sent la nostra elecció clau entre les cadenes", precisen.

  • 4,45€
  • -0,11%
  • -
  • -

Segons JP Morgan, el creixement del sector publicitari es va accelerar després del segon trimestre del 2017. Pel que fa al creixement de la publicitat de M6 i Mediaset, precisa que va baixar durant el segon trimestre del 2017 i es va accelerar durant el segon semestre de l'any passat gràcies a un creixement més fort del que s'esperava a França i Alemanya.

"Esperem que el creixement dels anuncis s'acceleri del 0,3% el 2017 al 2,1% el 2018. Seguim creient que les preocupacions estructurals estan sobreestimades i que es passen per alt les noves oportunitats de creixement", afegeixen aquests analistes.

Per Atresmedia, JP Morgan manté el consell de neutral.

ELS FONS DE COBERTURA HI PRENEN POSICIONS CURTES

Segons un article d'aquest dimarts al Financial Times, que pren com a base registres públics i dades de la consultora Markit, els fons de cobertura (Marshall Wallace, Lone Pine, Maverick Capital...) acumulen uns 3.000 milions de dòlars en posicions curtes en companyies de mitjans, principalment en Publicis (280 milions d'euros), WPP (920 milions de lliures), Omnicom (2.200 milions de dòlars) i Interpublic (426 milions de dòlars).

Des de Bankinter valoren avui aquesta notícia i recalquen que "el timing de mercat és advers per al sector, raó per la qual el mantenim exclòs de la nostra llista de sectors recomanats". En aquest sentit, afegeixen que aquest mateix dimarts publicaran una nota específica sobre Mediaset amb preu objectiu de 9,64 euros (potencial +3,1%) i recomanació de 'neutral', en què reconeixen que el valor té una rendibilitat per dividend elevada (superior al 6%) i l'absència de deute, però, per contra, recalquen el handicap que suposa la retallada en publicitat per part dels grans anunciants globals i l'amenaça creixent que representen les grans companyies d'Internet (Google, Facebook...) en captar una proporció cada vegada més elevada de la inversió publicitària mundial.

Noticias relacionadas

contador