• El Nikkei tanca en verd, inalterat per l'escàndol del primer ministre nipó Abe Shinzo
cbasia short1

Els principals parquets del continent asiàtic han acabat la jornada amb signe mixt i no han abandonat la cautela abans de conèixer la dada de la inflació als EUA aquest dimarts, que s'espera que marqui el ritme de les pujades de tipus de la Reserva Federal (Fed).

  • 37.552,16
  • 0,30%

Les dades macroeconòmiques nord-americanes han estat una font de volatilitat per als parquets, en la mesura que els inversors tracten de dilucidar la trajectòria de la política d'ajust del banc central. "Fa tan sols un mes que l'augment sorprès d'inflació va enviar el mercat a una caiguda en picat", recorda Stephen Innes, analista d’Oanda. Els números forts aquest cop podrien impulsar la Fed a prendre una postura més ferma contra la inflació, afegeix l'expert.

Així les coses, les borses de la Xina continental s'endinsen en el vermell, amb caigudes del 0,46% a Xangai i del 0,66% Shenzhen, mentre que a Hong Kong, el Hang Seng cedeix un 0,15%. L’ASX200 australià cau un 0,36% i la borsa de Tailàndia ho fa un 0,20%.

En el verd acaba el Nikkei, que puja un 0,66%, poc afectat per l'escàndol de tractes de favor del primer ministre del Japó, Shinzo Abe, cap a un grup del sector educatiu nipó en la compra d'uns terrenys governamentals. I pugen també el Kospi sud-coreà, un 0,42%, l’NZX50, un 0,11%, i rubrica una nova fita al tancament.

Malàisia acaba pla, Singapur avança un 0,42%, i Bombai, un 0,28%.

Noticias relacionadas

contador