broker6891
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35, després de marcar un mínim intradia als 9.036 punts, tanca la sessió als 9.106 punts, amb una caiguda del 0,42%. La majoria d'índexs europeus tanquen amb pèrdues davant la incertesa que ha desencadenat Itàlia, que ha decidit no modificar els pressupostos presentats a Brussel·les. D'altra banda, el mercat reacciona davant l'acord per al Brexit.

A la borsa espanyola, Técnicas Reunidas ha rebotat un 4% després que els experts de Kepler hagin actualitzat la seva recomanació de vendre a mantenir i hagin elevat el seu preu objectiu fins als 23 euros. Jornada també en positiu per a DIA, amb una pujada del 2,37%, després de les fortes caigudes de la sessió de dimarts.

En canvi, la majoria de valors en vermell, amb CIE Automotive (-2,51%) com el valor més baixista de la sessió, juntament amb Acciona (-1,92%) i Inditex (-1,53%), el gran llast del selectiu durant la sessió d'aquest dijous. També caigudes moderades per a la banca i per a altres grans valors, com Telefónica (-0,25%), Santander (-0,26%) o Repsol (-1,02%), després de la forta caiguda del petroli de la sessió de ahir.

Al Mercat Continu, caiguda de més del 18% per a OHL a l'espera que presenti uns resultats "febles" al tancament del mercat. També caigudes de més del 17% per a Codere després d'anunciar unes pèrdues de 55 milions.

PharmaMar ha estat també protagonista després d'anunciar un avanç en el seu assaig clínic sobre càncer de pulmó. Malgrat tot, la farmacèutica s'ha desplomat un 15,3% durant la sessió.

NO D'ITÀLIA

Els italians han portat a l'extrem la seva 'xuleria' i no només no han canviat l'objectiu de dèficit al seu esborrany de pressupostos per a 2019 sinó que, pel que sembla, no han canviat res. Ara caldrà veure quina és la resposta de Brussel·les.

S'anticipa un nou rebuig a aquests pressupostos i posteriors sancions a Itàlia. El mercat esperava que Itàlia plantés cara a la Comissió Europea (CE), però el que no s'esperava, potser, és que fos tan rotunda. L'euro puja fins a nivells de 1,1316 dòlars.

THERESA MAY I EL BREXIT

"Al focus d'atenció serà avui el Brexit, ja que Theresa May parlarà aquesta tarda per informar de l'acord assolit amb la UE. Si el gabinet hi està conforme, la veritable prova serà comprovar si l'acord sobreviu a la Cambra dels Comuns, ja que esperem que sigui acceptat pels líders de la UE sense més problemes", indiquen els experts de Danske Bank.

El DUP d'Irlanda del Nord i la direcció laborista ja li han donat el vistiplau, i sembla que la por d’un Brexit sense acord farà que els conservadors moderats i els diputats laboristes votin a favor.

S'espera una possible cimera de la UE sobre Brexit el 25 de novembre, mentre que la votació a la Cambra dels Comuns podria tenir lloc el 10 de desembre.

D'altra banda, el petroli segueix tenint un gran protagonisme davant la caiguda que està vivint. Ahir es va deixar un 7% i avui però aquest dimecres rebota més d'un 1% (Brent: $66,4; West Texas: $56,4). Això després que Donald Trump hagués pressionat l'OPEP perquè no faci les retallades anunciades en la producció.

ANÀLISI TÈCNICA

L'IBEX 35 ha acabat aquesta sessió lluny dels màxims de la sessió, encara que també dels mínims. Segons explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, el resultat d'aquesta jornada "no està gens malament tenint en compte que hem despertat amb buit baixista i arribat a caure per sobre de l'1%".

Malgrat tot, l'expert assenyala que "el discurs és el mateix que estem explicant des de fa exactament una setmana", i recorda que hi ha un buit alcista que s'ha emplenat gairebé íntegrament. "Però l'important és que a dia d'avui no s'ha tancat, o el que és el mateix, anul·lat", afegeix l'analista. "Mentre aquest buit segueixi aquí, no perdrem l'esperança que més aviat que tard es dirigeixi a la resistència que presenta en la directriu baixista dels últims sis mesos: els 9.400 punts", conclou.

Noticias relacionadas

contador