wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street s'ha capgirat i registra pèrdues del 0,3% després d'haver arribat a pujar a prop de l'1% al'obertura del mercat. Una de les raons per explicar el gir a la baixa dels índexs de Nova York és la nova jornada negativa d'Apple, que cau un 1,6% i perllonga la seva mala ratxa de les últimes jornades.

El fabricant de l'iPhone cau un 1,7%, fins als 188,88 dòlars, i és a prop de caure un 20% des del seu últim màxim històric, registrat a principis d'octubre als 233,47 dòlars. Des que va presentar resultats i va anunciar que no desglossarà les vendes dels seus dispositius, el mercat ha castigat durament el valor.

La caiguda d'Apple se suma a d'altres grans valors del sector tecnològic, com Amazon, Alphabet i Facebook, que havien liderat el mercat alcista de Wall Street durant els últims anys i ara estan patint en borsa per la decisió de molts inversors d'apostar per accions més defensives.

L'IPC REPUNTA AL 2,5%

L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels EUA ha repuntat en taxa interanual fins al 2,5% l'octubre des del 2,3% registrat al setembre. L'IPC mensual va pujar un 0,3%, en línia amb les previsions. Per la seva banda, l'IPC subjacent, que exclou els aliments i l'energia, ha avançat un 0,2%, fins al 2,1% interanual, lleugerament per sota del 2,2% previst.

A més, les sol·licituds setmanals d'hipoteques van baixar un 0,3%, mentre l'índex Redbook de vendes al detall va pujar un 0,2%, fins al 6,1% interanual.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el petroli rebota després de la seva caiguda del 7% durantla sessió de dimarts. Una caiguda que va seguir el temor dels inversors davant d'una gran oferta i una demanda insuficient, a més de les pressions de Trump a l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) afirmant que espera que l'organisme no retalli la seva producció. El barril West Texas, referència als EUA, puja un 1,8% fins als 56,70 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,23%, fins als 1,1316 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,13%.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIX DE VERMELL

El Vell Continent cotitza amb caigudes en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 -0,3%, CAC 40 -0,6%, DAX 30 -0,5%, FTSE 100 -0,1% i PSI 20 -0, 1%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX i la resta de places europees segueixen en vermell, encara que comencin a recuperar-se després de la plantada d'Itàlia a Brussel·les.

A Àsia, els mercats s'han tenyit també de vermell. El Nikkei ha tancat amb un més que modest auge del 0,16%. L'índex Hang Seng de Hong Kong (-0.54%) ha patit el llast d'empreses de la Xina continental, després de la caiguda del cru.

L’ASX200 d'Austràlia ha cedit un -1,74%, novament arrossegat per les accions d'energia i financeres. Woodside Petroleum ha perdut un 2,5%, igual que Oil motor (-2,61%). L’NZX50 de Nova Zelanda s'ha deixat un -0,38%. El Kospi de Corea del Sud ha declinat lleugerament, mentre que els índexs de referència a Singapur (-0,64%) i Taiwan (+ 0,16%) han estat mixtos.

Noticias relacionadas

contador