ep repsol 20180726083801
EUROPA PRESS - Archivo
14,72€
  • -0,29€
  • -1,93%

Repsol ha caigut aquest dimecres un 1%, en una sessió durant la qual ha arribat a deixar-se a prop d'un 3%. La petroliera espanyola ha reaccionat al parquet a l'enfonsament del petroli de dimarts, que es va arribar a deixar un 7%, tot i que ara recupera a prop d'un 2%.

Els preus del cru es van enfonsar durant la sessió de dimarts davant la creixent oferta i la incertesa sobre la demanda per donar l’abast, sumat a les pressions de Donald Trump a l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) perquè aquest organisme no retalli la producció, que és precisament el que preveu fer, durant la seva pròxima reunió de desembre.

La companyia espanyola està exposada a "la renovada debilitat del cru"

El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 1,8% fins als 56,70 dòlars. Per la seva banda, el de Brent, referència a Europa, puja un 1,96% fins als 66,72 dòlars.

Respecte a l'impacte de l'or negre en la cotització de Repsol, l'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez, assegura que " durant les últimes dues setmanes la petroliera ha rebotat un 10% però no podem llançar les campanes al vol davant la renovada debilitat del petroli".

I és que el cru ha perdut més d'una quarta part del seu valor des de principis d'octubre que s'ha convertit ja en una de les seves majors caigudes des del col·lapse de les seves preus el 2014.

Entre la resta de petrolieres del Vell Continent, destaquen les caigudes de la italiana Eni (-2%), l'austríaca OMV (-3%), la noruega Statoil (-3%), l'holandesa Royal Dutch (-1%) i la britànica BP (-0,8%).

Noticias relacionadas

contador