faang portada

La tecnologia segueix impulsant Wall Street mentre els inversors es preparen per conèixer els resultats de les FAANG. Facebook, Amazon, Apple i Google presentaran les seves xifres del quart trimestre durant els propers dies (Netflix ho va fer la setmana passada) en un moment en què la seva cotització es troba en màxims històrics.

  • 17.394,31
  • -0,57%

Malgrat que molts gestors han comentat que 2021 serà l'any del 'value', la realitat és que el Nasdaq segueix imparable, després de pujar un 4% la setmana passada i tancar en màxims històrics, per sobre dels 13.500 punts. Apple publicarà els seus resultats dimarts; Facebook i Microsoft, dimecres; i Amazon, dijous.

D'altra banda, les accions de la divisió de cotxes elèctrics d'Evergrande s'han disparat un 67% aquest dilluns. La companyia xinesa acaba de tancar una ampliació de capital que li permetrà competir més i millor amb Tesla a la regió.

Sobre l'evolució de la pandèmia de coronavirus, les dades indiquen que la incidència està començant a baixar als EUA, el país que més avançat va en la seva campanya de vacunació.

A això se sumen les mesures aprovades per Joe Biden durant els seus primers dies del mandat, entre les quals destaca restablir les restriccions al trànsit aeri a ciutadans no nord-americans que procedeixin del Regne Unit, Irlanda, Europa i del Brasil.

"Seguim esperant que una reducció en el risc del virus a causa de la vacunació massiva, juntament amb el suport fiscal per a la despesa del consumidor, conduirà a un boom del consum a meitat d'any i a un creixement molt fort el 2021", ha dit Jan Hatzius, economista en cap de Goldman Sachs. "Pronostiquem un creixement del PIB del 6,6% en taxa anual, 2,5 punts per sobre del consens", ha assenyalat.

No obstant això, Goldman ha afegit que, si bé, els riscos com una ajuda fiscal insuficient ara semblen menys probables, persisteixen altres. Per exemple, que els consumidors es mantinguin més cautelosos del que s'esperava o que sorgeixin possibles soques del virus que siguin resistents a les vacunes.

En negatiu, la farmacèutica Merck cau després de confirmar el seu fracàs en el desenvolupament d'una vacuna monodosi contra el coronavirus.

A l'agenda setmanal, a més dels resultats, dimecres que ve la Reserva Federal (Fed) publicarà el seu comunicat sobre política monetària. Els analistes esperen que el banc central mantingui la seva postura a favor de donar suport a l'economia mentre duri la pandèmia, encara que els analistes centraran el seu focus en els possibles comentaris de Jerome Powell sobre la inflació.

Un possible repunt dels preus més ràpid del que s'esperava és un dels principals temors del mercat el 2021, i els inversors volen conèixer la postura de l'organisme.

Per anàlisi tècnica, el Dow Jones "ofereix un magnífic aspecte tècnic després de realitzar un retrocés temporal al nivell dels 30.350 punts. La bona figura que va acabar realitzant el passat dia 15 l'ha portat a dibuixar nous màxims històrics", diu César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per a les properes jornades, el més normal és que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 31.500 punts. Per baix, el primer nivell de suport es troba als 29.755 punts. No observarem cap senyal de debilitat mentre cotitza per sobre d'aquest nivell de preus", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,7%, fins als 52,67 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,17% i es canvia a 1,2150 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,08%.

Noticias relacionadas

contador