ep vacunas
CONSEJERÍA DE SALUD - Archivo
131,95$
  • 0,20$
  • 0,15%

Merck va interrompre el desenvolupament de les seves dues vacunes experimentals contra la Covid-19 després que les primeres dades dels assajos hagin demostrat que no generaven respostes immunitàries comparables a les d'una infecció natural o a les de les vacunes existents, informa Bloomberg.

El gegant farmacèutic nord-americà, que compta amb un llarg historial d'èxit en el desenvolupament de vacunes, havia adoptat una estratègia diferent a la dels seus rivals Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson, utilitzant un enfocament més tradicional de centrar-se en vacunes basades en virus debilitats i d'una sola dosi. Una, anomenada V590, va prendre prestada la tecnologia de la inoculació contra l'Ebola de Merck, mentre que l'altra, V591, es basa en una vacuna contra el xarampió utilitzada a Europa.

Tant la V590 com la V591 havien quedat endarrerides en la carrera pel desenvolupament de la vacuna. Merck va acabar de reclutar els primers participants per als estudis de seguretat de la fase inicial a finals de 2020, quan els líders Pfizer i Moderna es preparaven per comunicar les dades de la fase final sobre l'eficàcia de les seves vacunes. Merck va rebre aquest mes els resultats provisionals dels seus assajos.

Els resultats van ser "decebedors i una mica sorprenents", va dir Nick Kartsonis, vicepresident sènior de recerca clínica per malalties infeccioses i vacunes als Laboratoris d'Investigació Merck. Les dues injeccions van generar menys anticossos neutralitzants per aturar la infecció que altres vacunes de la Covid-19, i van produir respostes immunitàries inferiors en comparació amb les persones que havien contret el coronavirus de forma natural.

Al mercat s'està comentant que aquest 'gerro d'aigua freda' amb Merck és un 'ròssec' en les múltiples notícies negatives que s'estan coneixent relacionades amb les vacunes. Les vacunes no arriben al ritme previst -Itàlia ha dit que demandarà AstraZeneca pels retards, com ja ha fet amb Pfizer- i no s'estan posant la velocitat esperada. Preocupa, a més, la seva efectivitat amb les noves soques del virus. Tot això no agrada gens als índexs, que cotitzen a mínims del dia i amb caigudes voluminoses després de conèixer aquesta notícia.

Noticias relacionadas

contador