ep logo de la empresa tesla
Julian Stratenschulte/dpa - Archivo

Les accions de la divisió de cotxes elèctrics d'Evergrande s'han disparat un 67% aquest dilluns. La xinesa acaba de tancar una ampliació de capital que li permetrà competir més i millor amb Tesla a la regió.

Els títols d'Evergrande Energy Vehicle Group han registrat màxims històrics en els 50 dòlars de Hong Kong abans d'acabar tancant als 45,35 dòlars.

La companyia acaba d'aixecar més de 3.300 milions de dòlars nord-americans que li permetran plantar cara tant a Tesla com a NIO i Xpeng Motors al país, en el qual actualment es lliura la carrera del cotxe elèctric. L'any passat, Evergrande va mostrar sis dels seus nous models de cotxe elèctric, que arribaran al mercat sota la marca Hengchi, i que espera començar a fabricar aquest mateix any.

Al setembre de l'any 2020, Evergrande va aixecar 4.000 milions de dòlars de Hong Kong amb l'entrada al seu capital de gegants com Tencent i Didi. L'expectació al voltant del seu negoci de vehicles elèctrics és gran, ja que encara no n'han venut ni una sola unitat.

contador