• Els números verds han predominat a les borses europees i l'FTSE 100 ha marcat un nou rècord
  • Als Estats Units, la reforma fiscal de Donald Trump ja és un fet
21d elecciones cataluna bolsa ibex
BOLSAMANIA

L'IBEX ha abandonat la cautela i ha començat a pujar poc abans del tancament de la sessió. El selectiu ha aconseguit recuperar els 10.300 punts (10.304,60) després de pujar un 0,95% en una jornada decisiva per les eleccions catalanes. No obstant això, la veritable reacció de l'IBEX es veurà aquest divendres, amb els resultats ja escrutats sobre la taula. Llavors es comprovarà l'impacte directe que aquesta cita electoral tindrà sobre els mercats.

  • 10.983,70
  • -0,40%
La veritable reacció de l'IBEX es veurà aquest divendres, amb els resultats ja escrutats sobre la taula. Llavors es comprovarà l'impacte directe d'aquesta cita electoral a les borses

Ferrovial ha liderat els ascensos després de pujar un 2,83%. La companyia va aconseguir aquest dimecres el finançament necessari per al seu major projecte fins a la data a Austràlia. També en verd han destacat CaixaBank (+2,15%) i Arcelor Mittal (+1,93%,).

Per la seva banda, Telefónica (+0,47%) ha aconseguit tancar en positiu després d’haver-se situat entre els pitjors valors de l'IBEX durant gran part de la sessió.

En vermell, han destacat Viscofan (-0,43%), Cellnex (-0,3%) i DIA (-0,09%). Pel que fa a Iberdrola, que havia cotitzat en vermell fins poc abans del tancament de la sessió, ha tancat amb lleugeres pujades del 0,06% malgrat que AlphaValue hagi retallat un 7% la seva valoració, fins a 6,74 euros.

Al Mercat Continu, Unicaja ha tancat amb una pujada del 0,92% després que Santander AM hagi entrat en el seu capital amb una participació del 3,033%. Pel que fa a MásMóvil, ha tancat amb una caiguda del 0,23% després d'haver completat el procés de refinançament d'un crèdit sènior sindicat per 386 milions d'euros.

REACCIÓ BORSÀRIA DESPRÉS DEL 21-D

La veritable reacció de l'IBEX es veurà aquest divendres, amb els resultats ja escrutats sobre la taula. Llavors es comprovarà l'impacte directe d'aquesta cita electoral a les borses i, especialment, en tots els valors vinculats d'una manera o altra amb Catalunya. Els experts adverteixen que seran els bancs els que més i millor reflectiran aquest resultat electoral, així que caldrà seguir de prop, especialment, Sabadell i CaixaBank i també BBVA, la tercera entitat espanyola amb més oficines a Catalunya.

Els analistes creuen que si el resultat és un 'empat electoral', això deixaria l'IBEX més o menys a nivells actuals. Això sí, si se salda amb un triomf clar dels independentistes, s'auguren caigudes de l'índex espanyol fins per sota dels 10.000 punts. Si, per contra, els constitucionalistes aconseguissin majoria, llavors el selectiu se n'aniria cap als 10.600, segons els experts.

"Un govern separatista, amb o sense el suport de CEC Podem, és l'escenari més probable, segons les últimes enquestes. Els sondejos també diuen que el bàndol separatista es reduiria una mica en termes de vots i nombre de diputats en comparació de les eleccions anteriors de 2015. En el cas que no hi hagi una majoria absoluta per cap dels bàndols, i assumint que Podem decideixi no comprometre el seu vot, no es poden descartar noves eleccions, que podrien tenir lloc durant el segon trimestre de 2018", assenyalen els experts de Barclays.

BORSES EUROPEES I ELS EUA

A Europa, al tancament de la sessió prevalen els números verds, amb l'FTSE 100 liderant les pujades amb un 1,05% de revaloració, la qual cosa li ha permès marcar un nou rècord. Només la Borsa de Lisboa ha tancat en vermell, amb lleus pèrdues del 0,19%.

Pel que fa a la resta, l'altra notícia del dia arriba de la mà d'aquesta aprovació definitiva de la reforma tributària de Donald Trump que ja és un fet. Wall Street va finalitzar aquest dimecres amb lleugeres caigudes, encara que avui registra compres i s'acosta de nou als seus màxims històrics.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons l'opinió de José María Rodríguez, analista tècnic de 'Bolsamanía', la jornada d'aquest dijous ha estat "prometedora". Segons ell, l'interessant d'aquesta sessió ha estat que l'IBEX "es col·loca a les portes de la resistència dels 10.380 punts i per sobre tindria el camí lliure per a la resistència clau, la dels 10.600 punts". Per sobre d'aquest nivell, José María Rodríguez opina que l'índex confirmaria "una clara figura de volta en 'doble vall', amb projecció mínima en els màxims anuals, als 11.185 punts".

Finalment, insisteix que la sessió de demà divendres serà decisiva, tant si l'IBEX tanca en vermell o segueix a l'alça. "No cal dir que, en acabar saltant per sobre dels 10.600 punts, tindríem, per fi, un abans i un després en el nostre índex".

Noticias relacionadas

contador