• El banc andalús centra l'atenció dels inversors durant els últims dies
  • Segons els experts de RBC, és l'entitat mitjana més atractiva per a BBVA
Manuel Azuaga Unicaja

Santander Asset Management (AM) ha entrat en el capital d'Unicaja Banc amb una participació del 3,033%, segons ha declarat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 1,15€
  • 1,24%

El gestor d'actius de Banc Santander controla un paquet de 48.840.000 d'accions, valorat a preus de mercat (Unicaja puja un 0,5% en borsa, fins a 1,31 euros) en gairebé 64 milions d'euros. Santander AM distribueix aquesta participació entre els seus fons 'Small Caps Europe' i 'Small Caps Espanya'.

El valor en borsa del banc andalús, presidit per Manuel Azuaga, és de 2.100 milions d'euros. L'entitat també ha estat notícia perquè aquest dimecres va comunicar la compra del 12,5% de la seva filial EspañaDuero que controlava el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

Unicaja ha pagat 36,7 milions d'euros per 127.480.000 de títols, en una operació realitzada en el marc de l'adquisició d’EspañaDuero per part d'Unicaja Banc. Segons ha indicat Unicaja a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la compra s'ha realitzat al preu que contemplava el pla de reestructuració bancària de l'entitat, el venciment de la qual està fixat per a abril de 2018.

A més, la setmana passada va vendre el 75% de dues societats tenidores d'actius immobiliaris a la multinacional noruega de gestió de deute Axactor per un valor de 252 milions d'euros. Les carteres d'actius immobiliaris involucrats en l'operació van comprendre més de 4.000 immobles.

D'altra banda, el banc nord-americà Citi ha comentat recentment que Unicaja és un dels bancs espanyols més atractius per protagonitzar una operació corporativa a Espanya durant 2018. L'entitat va obtenir un benefici de 136 milions d'euros fins a setembre, xifra que va suposar una caiguda del 30,3%.

Una valoració que també han realitzat altres experts com els de RBC que situen Unicaja com el banc més atractiu perquè BBVA recuperi mida pel que fa a Santander i CaixaBank. En la seva opinió, la compra d'Unicaja és l'operació "més probable" al sector bancari espanyol durant 2018.

Noticias relacionadas

contador