• I controla warrants, CDFS i swaps sobre accions per un altre 3,84% addicional
  • Es converteix en el màxim accionista de la cadena de supermercats
blankfein

Goldman Sachs ha elevat la seva participació en la cadena de supermercats DIA fins al 10,205% des de l'anterior 6,794%, segons ha declarat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Dia

  • 0,01€
  • -0,76%

Encara que és destacable que un dels bancs d'inversió més poderosos del món hagi superat el 10% de DIA, és més rellevant que tan sols controli de manera directa el 0,69% del capital.

La resta s'articula a través de 35.260.000 d'accions prestades als inversors baixistes (5,66% del capital) i mitjançant instruments financers derivats (warrants, Contractes Per Diferència-CFDs i swaps sobre accions) que suposen un 3,84% addicional.

Els moviments de Goldman en el capital de DIA no són nous, però crida l'atenció l'enorme quantitat d'accions prestades. Per exemple, a la seva última comunicació de novembre, Goldman mantenia prestades 15,6 milions d'accions, el 2,5% del capital. Al mes d'octubre, abans dels resultats de DIA, Goldman va prestar 8 milions d'accions addicionals als inversors baixistes, tot i que la xifra total era de 10 milions de títols.

A més, Goldman s'ha convertit actualment en el màxim accionista de la cadena de supermercats, per davant del fons Baillie Gifford (10,02%) i de Letterone Investment (10%), del multimilionari Mikhail Fridman. A més, Morgan Stanley en controla el 4,4%, Norges Bank, el 3% i LSV, un altre 3%.

Els inversors baixistes controlen el 16,91% del capital de DIA, segons les dades de la CNMV. Les posicions més rellevants corresponen a Marshall Wace (3,52%), Delores Holding (2,47%) i BlackRock (2,1%). Les accions de la companyia acumulen una caiguda del 15% durant els últims tres mesos i de gairebé el 10% durant l'últim any.

Noticias relacionadas

contador