• La moneda nipona, en mínims de dos anys contra l'euro
money euros cash

La preocupació que mostren els inversors i analistes en la renda variable espanyola pels resultats electorals a Catalunya no es nota gens ni mica en l'euro que descansa a prop del seu recent màxim de gairebé tres setmanes als 1,1900 dòlars. Les raons de l'auge s'han de buscar en el rendiment de la renda fixa alemanya, que han apuntalat la moneda durant les recents sessions. No obstant això, els analistes criden a la cautela i avisen que els comicis catalans poden acabar pesant en la moneda única.

"Amb una agenda gairebé buidada pel que fa a dades macroeconòmiques, el focus anirà virant cap al desenvolupament de les eleccions, que s'interpreten com un 'test d'estrès' del moviment independentista a la regió", indica Kathy Lien, analista de BK Asset Management. "Si els partits secessionistes s'alcen amb major nombre d'escons, hi ha un potencial perquè la 'moneda comunitària' es depreciï", indica l'experta.

Segons els analistes de Danske Bank, si aquestes forces arriben a la majoria absoluta durant la votació d'aquest dijous, "l'accent es posarà de nou en els riscos polítics a l'Eurozona". Per tant, també aposten perquè s'imposi la pressió baixista en l'euro, tot i que, alerten tant des del banc danès com Lien que la "gana pel dòlar i pel risc també determinaran si l'euro/dòlar torna a assaltar els màxims de novembre, això és als 1,1961 dòlars i per sobre, els 1,2093 dòlars (màxims anuals), o si es dona la volta cap al suport dels 1,1710 dòlars.

EL DÒLAR, ANIMAT PER LA REFORMA TRIBUTÀRIA

De fet, la gana pel dòlar, és notable contra el ien i es canvia a 113,500 unitats. La pressió venedora ha arrossegat la divisa nipona després que el governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, hagi deixat clar durant la seva compareixença d'aquest desembre que no té cap intenció d'abandonar la seva política monetària ultra-expansiva.

El ien també s'ha desplomat a un mínim de dos anys enfront de l’euro després d'aquestes declaracions, fins als 134,800 iens.

De tornada al dòlar, s'espera que segueixi deixant-se bressolar per les compres, ja que la reforma tributària del president dels EUA, Donald Trump, ha passat el seu últim tràmit i està a punt perquè la signi.

Noticias relacionadas

contador