• El Govern ha presentat els Pressupostos per 2018, però sense els suports necessaris
  • L'Executiu també ha elevat quatre dècimes, fins al 2,7%, la previsió per al PIB
broker637

L'IBEX 35 ha rebotat un 0,99%, fins als 9.473,60 punts, impulsat durant tota la sessió pels fortíssims guanys que va registrar aquest dilluns Wall Street, superiors al 3% en el cas de l'índex tecnològic Nasdaq, després de desplomar-se un 6% la setmana passada. En qualsevol cas, les compres a Europa segueixen sent més moderades que als EUA, malgrat que el DAX 30 alemany i l'FTSE 100 britànic han pujat un 1,5%. El selectiu espanyol ha reduït la seva caiguda anual fins al 5,6%.

  • 10.917,50
  • 0,58%

Entre els valors més alcistes del dia, Red Eléctrica (+2,59%) va liderar les compres, seguit de Cellnex (+2,4%), Acerinox (+2,29%), Endesa (+2,18%), Enagás (+2,03%), Grífols (+2,02%), Telefónica (+1,64%) i Inditex (+1,62%).

Altres grans valors com Repsol (+1,16%), Iberdrola (+1%), Aena (+0,9%), Santander (+0,75%) i BBVA (+0,45%) també han registrat guanys, encara que el sector bancari continua clarament apagat durant les últimes setmanes.

En negatiu dins de l'IBEX, molt pocs valors: Siemens Gamesa ha baixat un 2,63%, seguit de Sabadell (-0,3%), i Indra (-0,18%). Al Mercat Continu, excel·lent comportament de Biosearch (+23%), Ezentis (+10%) i Reig Jofre (+7%), però mal dia per Nyesa (-12%) i Duro Felguera (-3%).

WALL STREET AGUANTA MILLOR

Els inversors nord-americans van comprar de manera agressiva aquest dilluns amb l’'excusa fonamental "que les tensions comercials entre la Xina i els EUA poden solucionar-se. No obstant això, el fons de mercat segueix dominat per la volatilitat, que ha vingut per quedar-se el 2018 i complicar la vida dels inversors, després d'un plàcid 2017.

"Segueix sent un misteri per què els mercats nord-americans estan aguantant mentre que els mercats europeus s'han quedat endarrerits durant les últimes setmanes", assenyalava al seu informe de primera hora Michael Hewson, analista cap de CMC Markets a Londres.

"Una raó podria ser que, si bé sembla que els mercats nord-americans s'estan beneficiant de les recents mesures d'estímul fiscal, l'economia a Europa sembla estar retrocedint en un moment en què el BCE està començant a 'reduir gas'. Les dades de PMI més suaus de la setmana passada també podrien ser el començament de possibles 'microfissures' en la història de creixement europea, que ha vist un lleuger afebliment de l'activitat des de finals de l'any passat", afegia Hewson.

Pel que fa a l'agenda específica d'aquest dimarts, la inflació a Espanya repunta fins a l’1,2% al març. Els indicadors de confiança de la Zona Euro de març, per la seva banda, han sortit en general per sota del que s'esperava.

PRESSUPOSTOS I PREVISIONS

Encara que el gran protagonista del dia ha estat el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), presentat per l'Executiu de Mariano Rajoy sense tenir encara els suports necessaris per a la seva aprovació. Ciutadans ja li ha donat el seu vistiplau, però els nacionalistes bascos del PNB han tornat a repetir que, mentre segueixi vigent el 155 a Catalunya, no negociaran els comptes.

A més, el Govern ha elevat en quatre dècimes la previsió de creixement per a Espanya el 2018, fins al 2,7%. Aquest increment es deu a tres factors: la menor incertesa política, la favorable evolució de la inversió i la bona situació econòmica de la zona euro.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Pujades de l'1% al tancament de l'IBEX 35, que aconsegueix acabar la sessió molt a prop de la resistència dels 9.500 punts, preus que ha aconseguit superar en els primers compassos de la sessió", explica César Nuez, analista de 'Bolsamanía'.

"Seria una bona notícia que aconseguís tancar per sobre d'aquests preus, si bé, la resistència clau es troba als 9.808 punts. Mentre cotitzi sota aquest nivell de preus no ens plantejarem una recuperació sòlida de la seva sèrie de preus", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador