• El BOE publica aquest dimarts aquesta Circular, que entrarà en vigor d'aquí a tres mesos
cnmv-1024x681

El Butlletí Oficial d'Estat (BOE) publica aquest dimarts la Circular 1/2018 de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) sobre advertències relatives a instruments financers, que entrarà en vigor d'aquí a tres mesos.

La nova Circular estableix tres tipus d'advertències que les entitats de crèdit i empreses de serveis d'inversió han de fer als seus clients:

1. Advertència especial de complexitat. Segons el parer de la CNMV, determinats instruments d'elevada complexitat i nivell de risc no resulten adequats, amb caràcter general, per a la seva difusió generalitzada entre el públic minorista. Entre aquests productes hi ha, entre d’altres, els contractes per diferències (CFD) i les opcions binàries, el deute convertible, la perpètua i, en determinats casos, el deute subordinat i els derivats OTC. En aquests casos, a més, es reforça el consentiment informat en obligar a les entitats a demanar la següent expressió manuscrita del client: "Producte difícil d'entendre. La CNMV considera que, en general, no és convenient per a inversors minoristes".

2. Advertència sobre passius admissibles per a la recapitalització interna. La normativa de recuperació i resolució d'entitats de crèdit preveu, com a possibilitat, l'anomenada recapitalització interna ('bail in'), l'aplicació de la qual pot donar lloc al fet que els inversors minoristes perdin ràpidament part o fins i tot la totalitat de la seva inversió. En el cas d'instruments híbrids, subordinats o de deute simple susceptibles de tal recapitalització, la Circular exigeix ​​a l'entitat formular un advertiment d'acord amb un text predeterminat i demanar la signatura de l'inversor. D'acord amb el text final de la Circular, aquesta obligació específica no és aplicable si es tracta d'accions (sense perjudici de la possibilitat que la CNMV exigeixi realitzar advertències similars en relació amb ofertes o operacions concretes i de l'obligació específica d'informació que, en relació amb accions d'entitats sotmeses a l'esmentada normativa, resulta de la Llei del Mercat de Valors).

3. Advertència sobre diferències significatives pel que fa al valor de l'instrument. Els clients minoristes han de ser advertits expressament quan els costos inclosos en determinats instruments financers sobre els quals realitzen operacions de compra o venda resulten rellevants i no fàcilment reconeixibles. Entre aquests instruments figuren la renda fixa quan la contrapartida sigui la pròpia entitat, els contractes financers estructurats i determinats derivats OTC.

Noticias relacionadas

contador