cbakzonobel

La multinacional holandesa Akzo Nobel ven la seva unitat de productes químics especialitzats al fons d'inversió nord-americà Carlyle Group i al fons sobirà de Singapur (GIC). Un acord valorat en 10.100 milions d'euros. Amb aquest operació, el gegant holandès se centrarà ara en el seu negoci de pintura i de revestiment.

  • 64,84€
  • -0,34%

Després de conèixer aquesta notícia, les accions de la companyia que capitalitza a prop de 20.000 milions d'euros es disparen un 5% a la borsa d'Amsterdam. Akzo va anunciar per primera vegada els seus plans per vendre el seu negoci químic a l'abril de 2017. Una unitat que representa un terç dels seus vendes i guanys.

Al passat mes d'octubre, Akzo Nobel i el seu rival nord-americà Axalta Coating Systems van confirmar que existien converses per unir forces mitjançant una fusió d'iguals que crearia un gegant multimilionari de pintures i revestiments. Una operació que podria haver creat una companyia conjunta valorada en 30.000 milions de dòlars.

El gegant holandès de pintures va viure un intens 2017. Akzo Nobel va emetre dues advertències de benefici i va rebre una oferta d'adquisició per part del seu rival nord-americà PPG. Una proposta que va provocar una 'guerra' interna que va acabar que amb la sortida del seu president Antony Burgmans.

Burgmans va rebutjar fins a tres ofertes ocasions les ofertes per part de PPG, argumentant que infravaloraven el seu negoci i provocarien importants retallades de llocs de treball. L'última valorava l'empresa en 26.000 milions d'euros. La posició de l'executiu d’Akzo Nobel va desencadenar un cor de discrepàncies entre els inversors, i diversos accionistes. Segons assenyala Financial Times, aquestes discrepàncies estaven liderades pel fons d'inversió Elliott Advisors, que reclamava públicament al president que s'assegués a la taula de negociacions.

Noticias relacionadas

contador