• El comerç minorista registra la major caiguda de la confiança amb una reducció de 2,9 punts
  • La confiança dels consumidors es va mantenir estable al març
europe blue europe flag banner eu flag euro flag 2211245

La confiança dels consumidors i empresaris de l'Eurozona en el clima i desenvolupament econòmic del seu voltant continua caient per tercer mes consecutiu. El resultat del sondeig dut a terme per la Comissió Europea per al mes de març va ser de 112,6 punts, 1,6 punts per sota del resultat de febrer i 7,4 punts per sota del 116 de gener. Un nivell no assolit des de principis de segle. La puntuació per al total de la Unió Europea (UE) va caure 1,9 punts fins als 112,5 punts.

El deteriorament en la confiança a l'Eurozona es va deure a caigudes en la puntuació en indústria, serveis i comerç minorista. El sentiment dels consumidors es va mantenir intacte, fins i tot va créixer tímidament entre els constructors. L'índex 'ESI' va caure a les principals economies del bloc monetari amb la puntuació a Alemanya corregida en 2,4 punts, un 1,8 a Itàlia, un 1,2 a Espanya, un 0,5 a Holanda i un 0,4 a França.

El comerç minorista va llançar la major reducció (-2,9) per una pitjor percepció tant de la conjuntura actual com futura i una reducció dels inventaris. En segon lloc, la confiança al sector manufacturer va baixar 1,6 punts fruit de la visió més pessimista dels enquestats en les expectatives de producció, el nivell actual de demanda i els itineraris de productes acabats. Finalment, la confiança al sector serveis es va moderar a l’1,3 punts per pitjors previsions futures de la situació econòmica.

La confiança dels consumidors es va mantenir estable durant el tercer mes de l'any gràcies a les bones dades d'atur de les quals gaudeixen les famílies, tot i que les expectatives econòmiques futures i d'estalvi van baixar tímidament.

Finalment, la confiança al sector financer (no inclòs en el còmput global del 'ESI') va baixar 5,4 punts fruit d'una mala concepció de la situació actual, tot i que les previsions per al futur són millors.

Noticias relacionadas

contador