• Les borses europees es mouen amb lleus descensos
  • El mercat s'enfronta a una nova jornada sense catalitzadors
New York Stock Exchange, markets, traders, USA, stocks, shares, Wall Street. Photo: Pete Bellis

Wall Street viu un lleuger repunt aquest dimecres, després de les pèrdues generalitzades d'ahir. La jornada amb prou feines compta amb referències o catalitzadors per trencar l'atonia del mercat. L'S&P 500 es revalora un 0,16% durant aquesta jornada, mentre que el Nasdaq cotitza amb guanys de gairebé el 0,21%. Per la seva banda, el Dow Jones viu lleugeres pujades del 0,14%.

  • 39.782,91
  • -
  • 18.279,52
  • -0,01%
  • 5.696,06
  • -

Al mercat de matèries primeres, el petroli corregeix a l’entorn de l'1% després que aquest dimarts el barril Brent, referència a Europa, avancés fins a màxims des de 2014, als 67 dòlars. Avui baixa als 66 dòlars. Per la seva banda, el West Texas, referència als Estats Units, torna a perdre els 60 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,3% fins a fregar els 1,19 dòlars. Mentre que al mercat secundari de deute amb prou feines hi ha canvis amb el bo a 10 anys al 2,47% de rendibilitat. A Europa, les principals borses cotitzen amb lleus descensos, amb l'IBEX 35 allunyant-se dels 10.200 punts. Per la seva banda, les borses asiàtiques han acabat amb signe mixt, amb el Nikkei japonès gairebé pla en pujar un 0,08%.

El valor més destacat d'aquest dimarts a Wall Street va ser Apple, després d'una informació negativa sobre la demanda de l'iPhone X a Taiwan. Aquest dimecres Tesla n’agafa el testimoni. El fabricant de vehicles elèctrics ja es va deixar un 2,4% durant la jornada d'ahir, i cotitza al premarket amb descensos addicionals del mig punt percentual. Les accions de l'empresa fundada per Elon Musk pateixen davant les estimacions dels analistes de KeyBanc que apunten a una rebaixa en la xifra esperada de lliurament de cotxes Model 3.

Entre les referències del dia per als inversors, abans de l'obertura es publica l'índex llibre vermell de la setmana de desembre fins al 18, mentre que amb el mercat operant es coneixeran les estadístiques de variació de vendes d'habitatges pendents al novembre. També hi haurà una emissió del Tresor de bons a 5 anys i es publicarà la xifra de reserves setmanals de petroli de l'institut API.

Noticias relacionadas

contador